Høstens plateslipp: Flere tromsøband satser på ny musikk

Hekla Stålstrenga, Ohmwork og Kumle & Raspeball er blant tromsøbandene som kommer med ny plate i løpet av høsten.
JULEPLATE: Hekla Stålstrenga, her representert ved Ragnhild Furebotten, Tore Bruvoll og Anne Nymo Trulsen, gir ut juleplate i år. Foto: Ronald Johansen 
    
      (Foto: Ronald Johansen)

JULEPLATE: Hekla Stålstrenga, her representert ved Ragnhild Furebotten, Tore Bruvoll og Anne Nymo Trulsen, gir ut juleplate i år. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen

Forrige fredag slapp storfjordingene i Resirkulert sin etterlengtede debutplate «Du snakke for dæ sjøl», og allerede i august lanserte Steinar Albrigtsen sitt bestillingsverk fra Notodden bluesfestival.

Dette markerte starten på platehøsten i Tromsø, hvor flere spennende utgivelser står for tur.

ROCKEPLATE: Rockebandet Lüt gir ut sin debutskive allerede i oktober.Foto: Terje Arntsen 

ROCKEPLATE: Rockebandet Lüt gir ut sin debutskive allerede i oktober.Foto: Terje Arntsen 

LES OGSÅ: Disse to kommer til Rakettnatt neste år

Først ut har vi Lüt, som allerede har markert seg som Urørt-finalist tidligere i år. De slapp riktignok et begrenset antall vinyler under Buktafestivalen, men er klar for offisielt slipp både i digitalt og fysisk format 13. oktober.

– Platen «Pandion» er plata som skal vise verden hvem som skal regjere dens rockescene fremover, sier vokalist Markus Danielsen Danjord.

Juleplate fra Hekla

Det er over ett år siden Hekla Stålstrenga sist slapp plate. Nå er de tilbake med en vaskeekte juleplate, som foreløpig ikke har fått noen tittel.

– Det blir en juleplate i skikkelig Hekla Stålstrenga-ånd med en del nye og noen gamle ting, sier Tore Bruvoll, som legger til at planlagt lansering er i november.

MER METALL: Ohmwork slipper sin neste plate i slutten av oktober. 
    
      (Foto: Tom Benjaminsen)

MER METALL: Ohmwork slipper sin neste plate i slutten av oktober.  Foto: Tom Benjaminsen

 

I tillegg slipper metallbandet Ohmwork konseptalbumet «Alyssa Drone» 20. oktober. I den litt seigere rockesjangeren finner vi Heave Blood & Die, som kommer med andreplata si nærmere jul.

LES OGSÅ: Avdød Tromsø-musiker hedres av 18 artister på nytt album

The Band Called Oh slipper to låter i uka fram mot sin fysiske utgivelse av «Guerrilla Gardening» 3. november.

Fetere enn dressingen på Yonas

Humormusikerne i Kumle & Raspeball har lenge hatt en plate klar til slipp. Nå har de endelig fått designet et omslag som skal pryde herligheten, som etter planen skal lanseres i desember.

– Den blir fetere enn dressingen på Yonas, sier vokalist Kim Pedersen.

HUMOR: Jonas Ingebrigtsen (fra venstre), Trond Karlstrøm, Robert Halvorsen og Kim Pedersen, utgjør bandet «Kumle og raspeball», som slipper sin debutskive i desember.Foto: Eva Stensland. 

HUMOR: Jonas Ingebrigtsen (fra venstre), Trond Karlstrøm, Robert Halvorsen og Kim Pedersen, utgjør bandet «Kumle og raspeball», som slipper sin debutskive i desember.Foto: Eva Stensland. 

 

LES OGSÅ: Sparket sauehode i fleisen til sinte vegetarianere

En annen som også kommer med debutplate, er trommeslageren Aleksander Kostopoulos, som debuterer som soloartist. Han har ennå ikke noen dato planlagt for slippet, men sier til iTromsø at det blir før jul.

– Det er rett og slett en plate hvor jeg synger og spiller samples live med trommer. Et slags ambient elektronika-prosjekt, forklarer Kostopoulos.

Flere over nyttår

Både Modern Times, Ondt Blod, Vederkast, Julienorth og Violet Road jobber for tiden med utgivelser over nyttår. Ingen av bandene vil snakke om en konkret dato, men Isak Harbitz i Modern Times sier at det blir i løpet av årets første måneder.

– Vi slipper ingenting før neste år. Det er bare å vente i spenning, sier Halvard Rundberg i Violet Road på sms fra studioet de spiller inn platen i.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.