Dobbeltkonsert med to plateaktuelle artister

Artistene Trine Strand og Moisés Gadea har begge nylig sluppet ny plate. Søndag opptrer de med hver sin konsert på Skarven når Viseklubben Spelt drar i gang høstsesongen.
PLATEAKTUELLE: Førstkommende søndag åpner Viseklubben Spelt høstsesongen med de to plateaktuelle artistene Trine Strand og Moisés Gadea på programmet. Foto: Privat 

PLATEAKTUELLE: Førstkommende søndag åpner Viseklubben Spelt høstsesongen med de to plateaktuelle artistene Trine Strand og Moisés Gadea på programmet. Foto: Privat 

Moisés Gadea er aktuell med sitt femte album, «Equilibrio», mens Trine Strand nylig slapp sitt fjerde album, «Nord».

Sosialt engasjement

Gadea er fra Nicaragua, har 15 år med internasjonal turnévirksomhet bak seg og har de siste fem årene bodd med kone og barn i Tromsø.

– Han er en anerkjent artist med spennende latinamerikanske rytmer og spenstige melodier. Han har et stort engasjement for den sosiale virkeligheten i hjemlandet, og gjennom musikken ønsker han å vise solidaritet, med sanger som har et budskap om rettferdighet, håp og refleksjoner rundt miljøet, ifølge programomtalen.

Mye radiospilling

«Equilibrio», som betyr balanse, er spilt inn i Tromsø med gitar, vokal, cello og kor. I tillegg har musikere fra Nicaragua bidratt med tradisjonelle instrumenter som marimba og guitarilla. På søndagens konsert opptrer Nasra Omar på perkusjon, Dag Okstad på bass og Mie Reibo Dahl som gjestesanger.

Trine Strand er fra Malangseidet og har kvenske og samiske røtter, noe som gjenspeiles i tekst og toner. En av låtene fra «Nord»-albumet, «Mor Gustava», har blitt spilt mye på radio det siste halve året og er blitt kjenningsmelodi for finsksendingen på NRK radio.

Varm stemme

– Hun er en nordnorskvisekunstner, tekstforfatter og komponist, med bakgrunn fra teater, revy og TV. Hun beskrives ofte som artisten med den varme stemmen og de nære tekstene, ifølge programomtalen.

Strand har med seg Joakim Kristiansen på bass, Marius Nilsen på gitar og Emil Karlsen på elgitar, piano og vokal på Skarven-scenen.