Lokale musikere satser egne penger på nytt bookingbyrå

Til vanlig spiller de i to av byens mest aktive band. Nå satser de fra egen lomme for å hente andre band til Tromsø. Fra egen lomme
Ny musikk til folket: Erik Sigurd Pettersen, Isak Harbitz og Jon Breines Høiland er alle aktive musikere selv, men skal nå også sørge for at tromsøværinger blir eksponert for ny musikk fra spennende band fra resten av landet og utlandet. Foto: Terje Arntsen 
        
            (Foto: Terje Arntsen)

Ny musikk til folket: Erik Sigurd Pettersen, Isak Harbitz og Jon Breines Høiland er alle aktive musikere selv, men skal nå også sørge for at tromsøværinger blir eksponert for ny musikk fra spennende band fra resten av landet og utlandet. Foto: Terje Arntsen  Foto: Terje Arntsen

Isak Harbitz og Jon Breines Høiland fra The Modern Times og Erik Sigurd Pettersen fra Sunshine Reverberation har slått seg opp som konsertarrangører. Under navnet «Kaos» skal de i høst arrangere konserter på Bastard hvorav den første er allerede planlagt til fredag 29. september med lokale Jadudah før svenske Västerbron kommer til Tromsø 14. oktober og Oslos nye favoritter i Hajk stopper innom 4. november.

– Jadudah har solgt ut Driv og er aktuell med ny singel så det blir en god start. Västerbron har vi spilt med flere ganger og de er sinnssykt bra live, mens Hajk solgte ut Parkteatret i Oslo i vår og har blitt hyllet i The Guardian så den konserten kommer til å bli rå, forteller Harbitz.

Gjør det mer fristende for band å komme

I Tromsø har vi fra før flere frittstående konsertarrangører som Fanden i Troms og The North Country Fair, men Harbitz understreker at Kaos blir et supplement til det eksisterende tilbudet, ikke en konkurrent.

– Det er mange band vi vil ha til Tromsø som ikke har spilt her før, enten fordi det er for dyrt eller fordi det er vanskelig å få til rent logistikkmessig. Fordelen med å ha en lokal konsertarrangør som står bak arrangementet, er at man som band slipper unna både risikoen for tap og å gjøre all promoen selv. Da blir det straks mer fristende å spille på steder hvor man ikke har etablert en fanbase, sier Harbitz.

Forrige uke hadde de kick-off hvor band spilte gratis og inngangspengene gikk til bookingfondet. For guttene betaler så langt for satsingen ut av egen lomme.

– Vi har mye erfaring som konsertarrangører fra tidligere og ikke minst er vi selv i turnerende band. Dette er ikke noe vi blir rik av og er innstilt på at vi nok taper litt penger. Vi prøver å budsjettere klokt, søker på de støtteordningene som eksisterer og det er ikke noe fare for at vi går personlig konkurs. I verste fall må vi selge Playstation vår, ler Harbitz.

Helaften

Harbitz og gjengen planlegger å få mest ut av konsertene, og gjøre de Kaos-kveldene om til helaftener hvor folk kommer i god tid før konserten og blir igjen etter bandet har gått av scenen.

– Vi håper å løfte interessen for ny musikk og tilby publikum mer enn bare gode konsertopplevelser. Vi kommer også til å jobbe for å få til en ramme rundt kvelden slik at det blir enn bare en konsert ved å ta i bruk både DJ-er og lokale oppvarmingsband.

Store ambisjoner

Etter jul satser de på å kunne tilby en fyldig konsertkalender utover våren. Målet er å ta i bruk flest mulig konsertarenaer i byen, booke spennende band fra hele landet samt løfte fram ferske lokalband med supportjobber.

–Vi har allerede begynt å få forespørsler fra band som vil spille her. Nå i starten ligger fokuset på band som er kule live, men kanskje ikke så kjent her i byen. Etter hvert vil vi nok også prøve å få mer etablerte artister fra rundt i landet og utlandet, sier Harbitz.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.