– En dæsj James Bond-musikk med litt Tarantino

Du kjenner dem kanskje fra band som Diamond, Vederkast, Englebarn og Hangface. Fredag skal «supergruppa» Bats of Congress vise nye takter.
VETERANER: Tom-Espen Pedersen, Tone Pedersen og Frack Cock har spilt i en rekke band, men satser nå tungt på Bats of Congress. Foto: Magnus S. Simonsen 

VETERANER: Tom-Espen Pedersen, Tone Pedersen og Frack Cock har spilt i en rekke band, men satser nå tungt på Bats of Congress. Foto: Magnus S. Simonsen 

Da feirer nemlig Tromsø-bandet slippet av sin fjerde singel med konsert på Prelaten. Og mer musikk er på vei.

– Vi har vært i Kysten studio, og jobber med mange nye låter sammen med vår produsent Ariel Joshua Sivertsen, sier gitarist Tom-Espen Pedersen.

Inspirert av 60-tallet

Pedersen omtaler bandet som «nytt», selv om de har spilt sammen siden 2015.

– Dette er veldig ulikt alt vi har gjort før, selv om noen små hint til medlemmenes tidligere eskapader kan dukke opp her og der. Bats of Congress bærer preg av en tydelig 60-tallsatmosfære, og mye av inspirasjonen kommer fra både musikk så vel som film innenfor det nabolaget, sier gitaristen, og legger til:

– Se for deg en dæsj Bond-filmmusikk sammen med litt fra Tarantinos univers, så har du en liten pekepinn på hva slags stemning som ofte går igjen i låtene.

Vinyl, festivaler og turné

Bats of Congress jobber for tiden med å booke festivalsommeren 2018, pluss en full norgesturné. Før jul slipper bandet en vinylutgivelse bestående at de fire første singlene.

– De fire første singlene ble skrevet og spilt inn litt tilbake i tid, så vi kan si at den samlingen markerer første æra for bandet. I ettertid har nye medlemmer kommet til, og vi har vært i studio og spilt inn nye låter denne besetningen har skrevet sammen.

– Kommer det et album fra Bats of Congress i fremtida?

– Om det blir albumformat eller ikke gjenstår å se, men det er ny musikk på vei!

Mystisk dato passer godt

Å holde konsert på fredag den trettende er bare positivt, ifølge gitaristen.

– Det er jo litt mystikk knyttet til datoen, og således passer det for så vidt vårt tidvis noir-aktige uttrykk.

– Men vi håper virkelig ingen potensielle publikummere lider av paraskavedekatriafobi. Det ville vært synd om noen går glipp av konserten!


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.