Tromsø-duo med ny radiosingel: – Målet er å bli referansen i sjangeren

High Heeled Giants slapp fredag sin andre singel «We Were Gods», som allerede har fått spilletid på radio.
FERSK LÅT: Helle Larsen og Øivind Sjøvoll utgjør bandet High Heeled Giants, som kan høres på riksdekkende radio fremover. 
        
            (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

FERSK LÅT: Helle Larsen og Øivind Sjøvoll utgjør bandet High Heeled Giants, som kan høres på riksdekkende radio fremover.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Den ferske duoen High Heeled Giants slapp tidligere i år sin første låt «Fake Vendetta», på det smått legendariske elektronika-plateselskapet Beatservice Records. På fredag ble singel nummer to sluppet, og låten er allerede plukket opp av programmet «Kveldsåpent» på NRK P1.

Vokalist Helle Larsen innrømmer at hun ble litt overrasket over at låten skulle slå an akkurat der.

– Jeg trodde P1 bare spilte artister som Bryan Adams og Elton John, fleiper hun.

Forskjellige «verdener»

Både Larsen og bandets andre halvdel, Øivind Sjøvoll, har vært velkjente aktører i Tromsøs musikkmiljø i en årrekke, men begynte å spille sammen først i år. Med bakgrunn fra henholdsvis rock og elektronisk musikk, føler begge musikerne at de utfyller hverandre bra.

– Det er morsomt når to forskjellige «verdener» møtes på den måten, sier Sjøvoll.

– Elektronikasjangeren var en ganske ukjent sjanger for meg, og en helt ny måte å jobbe på. Jeg er jo vant til at man må rigge opp et helt band hvis man skal endre noe på en innspilling, skyter Larsen inn.

– Helle tar også inn elementer jeg aldri ville tenkt på, sier Sjøvoll.

Larsen bor for tiden i Oslo, så det blir lenge mellom hver gang bandet samles. Sjøvoll forteller at mye av samarbeidet derfor har skjedd etter «Postal Service»-modellen, med mailing av låtskisser. De siste dagene har det derimot vært høy produksjonsaktivitet i Sjøvolls studio.

– Det har blitt noen intense og lange dager, men det er min favorittmåte å jobbe på. Da kan man sette telefonen i flymodus og fokusere hundre prosent på musikken, sier Larsen.

Album neste høst

Selv om Larsen også er aktuell med sitt andre band, Jadudah, er de klar på at dette ikke bare er et sideprosjekt.

– Dette er et høyt prioritert prosjekt for meg, sier Sjøvoll.

– Dessuten er det fint å kunne starte et nytt prosjekt når man allerede har en del erfaring i ryggsekken, forklarer Larsen.

Sjøvoll forteller at planen er albumutgivelse neste høst.

– Album er sexy! Men det blir nok noen singler også før det. Det er viktig å gi jevnlige livstegn, sier han.

Sjøvoll mener det er vanskelig å finne referanser for å beskrive bandet sjangermessig, men avslører at ambisjonsnivået i hvert fall er på plass.

– Målet er å bli referansen i sjangeren.

På lørdag kan High Heeled Giants oppleves live på arrangementet «LightsOn» på The Edge.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.