Verdensstjernen: – Jeg vil komme tilbake flere ganger

Den verdenskjente produsenten og DJ-en, Burak Yeter står i kveld på scenen på The Edge. Han håper på vill stemning blant publikum.
VERDENSKJENT: Den nederlandske DJ-en og produsenten, Burak Yeter, har spilt over hele verden. Hans største hit, «Tuesday», har over 200 millioner avspillinger på Spotify og nesten 300 millioner avspillinger på Youtube. 
        
            (Foto: Ola Lindberg)

VERDENSKJENT: Den nederlandske DJ-en og produsenten, Burak Yeter, har spilt over hele verden. Hans største hit, «Tuesday», har over 200 millioner avspillinger på Spotify og nesten 300 millioner avspillinger på Youtube.  Foto: Ola Lindberg

Den nederlandske superstjernen Burak Yeter kom til byen lørdag formiddag i forbindelse med at han skal være headliner for Lights On. For de uinnvidde: han er mannen bak en av årets største hits, låten «Tuesday». Sangen har 20 uker bak seg på VG-lista, og har over 200 millioner avspillinger på Spotify.

Vil tilbake allerede

Nederlenderen har reist verden rundt i løpet av sin karriere som DJ. Han har imidlertid aldri vært så langt nord.

– Jeg har vært i Norge mange ganger, men aldri nord i Norge. Jeg har aldri vært så langt nord faktisk, sier en Yeter.

– Jeg liker naturen og alt! Det er ikke så kaldt som jeg trodde. Jeg vil gå i fjellene, men det er dessverre ikke tid til det. Vanligvis, hvis jeg har tid når jeg er på turné, så liker jeg å dra på eventyr med venner, sier han.

– Folk er veldig vennlige og «hotte». Jeg har fått en «crazy» mottakelse, forteller Yeter entusiastisk.

Han kom til byen lørdag formiddag og reiser igjen søndag ettermiddag. Han er allerede klar på at han må komme hit igjen.

– Jeg vil være her i hvert fall tre dager, kanskje fire dager og utforske alt, sier han.

Nye sanger

De som har kjøpt seg billetter til minifestivalen i dag, kan vente seg et bra show, ifølge hovedpersonen selv.

– Jeg vil spille veldig store sanger i kveld. Også har jeg noen helt nye sanger jeg vil spille, men jeg vil ikke si hvilke. Det er en overraskelse, forteller Yeter.

Han tror og håper på vill stemning blant publikum.

– Før jeg spiller nye sanger blir jeg veldig spent, fordi jeg får feedback. Hvis jeg får «crazy» feedback er det bra, for da vet jeg hva som funker. Jeg har aldri fått feedback fra nordlendinger før, men jeg har fått mange meldinger i forkant og er veldig spent og glad for å være her, sier han.

Hva folk kan vente seg

Dette er hva Burak Yeter sier er en «Burak Yeter»-konsert:

– En «Burak Yeter»-konsert er aldri lik. Den endres fra konsert til konsert. Mange DJ-er putter et merke bak navnet sitt, og det prøver jeg også å gjøre. Burak Yeter spiller house, men av og til spiller han RnB eller hiphop. Hvis jeg spiller på festivaler, er det mer kraftfulle sanger, sier han.

Og for de som lurte.

– Jeg skal spille «Tuesday», avslører han.

Burak Yeter går på rundt klokken 01.00.