Sondre Justad klar for Tromsø: – De største konsertene jeg noensinne har gjort

I dag offentliggjorde artisten fra Lofoten en eksklusiv turné med kun seks stoppesteder. Tromsø er ett av dem.
SONDRE JUSTAD 
        
            (Foto: Christine Blix)

SONDRE JUSTAD  Foto: Christine Blix

Fredag 6. april holder Justad konsert på Clarion Hotel The Edge.

Den planlagte vårturnéen er kortere, men allikevel større enn vanlig, ifølge 27-åringen.

– Jeg kommer ikke til å spille så mange konserter i 2018, så da ville jeg gjøre disse litt større med tanke på produksjon, arrangement og overraskelser. Vi skal spille noen få festivaler, men april-turnéen blir de største konsertene jeg har gjort på egen hånd, sier Justad.

– Tromsø er som en hjemmefest

Sangeren omtaler Tromsø som hjemmebane, og ble overveldet over publikumsresponsen under hans konsert på Rakettnatt i august.

– Det var et massivt trøkk under Rakettnatt, og jeg kjenner på en slags stolthetsfølelse når jeg tenker tilbake på konserten. Å spille i Tromsø er som å være på en hjemmefest hvor man kjenner hele gjengen. Folk både synger, danser og lytter, så det er som å spille i Lofoten eller Bodø for meg, forklarer Justad.

Ny plate i mars

Fredag slapp Justad en ny singel og video til låten «Ingenting», som handler om mennesker i nød.

– Jeg begynte å skrive låten da flyktningkrisen eskalerte i 2015. Norge og verden har ikke klart å omstille seg til flyktningkrisen og miljøsituasjonen, og vi tar ikke nok ansvar i de store spørsmålene, mener han.

Lofotingen har begynt å takle litt tyngre tematikk i låtene skrevet etter den to år gamle debutplata «Riv i hjertet».

– Det kommer alltid til å handle om kjærlighet for meg, men jeg pusher mine grenser når det kommer til tekst og musikk – og det er jo to år siden jeg slapp ny musikk. Å kommentere samfunnet føles som en ny start for meg, og det gjelder bare å finne rett form. Jeg tør å skrive ting som er både mer personlig og mer påståelig.  

– Kommer det en ny plate til neste år, da?

– Ja, den kommer i mars. Så da rekker alle i Tromsø å lære seg låtene før konserten på The Edge, humrer Justad.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.