Ukas artist

«Verre skal det bli! Ser for meg å bli spydd på av publikum»

Bli kjent med Tromsøs musikkliv sammen med Feedback! Ukas artist er Marie Sofie Mikkelsen.
 

Navn, alder: Marie Sofie Mikkelsen, 20
Band: Heave Blood & Die
Aktuell med: Slipper singelen «Brigade» fredag 10. november, låta er første smakebit på «Part I: Daggers» som kommer 1. desember.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– I utgangspunktet heter det doom-metal, men den plata som kommer nå er så mye mer enn det. Det er groovy riff, lekende trommer og synth og gitar i vill harmoni. Kanskje doom-rock er mer passende? Ai, ai, ai for en fet sjanger. Ai, ai, ai!

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke
– Det smarteste man gjør i en sånn situasjon er å lage allsangstemning! Går for Jørn Hoels «Har En Drøm».

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turné?
– Som synthist i et band fult av gitarer skal det en del monitorlyd til før jeg hører meg selv på scenen, jeg er jo den eneste som ikke har forsterker eller egen lyd.
– Hører jeg ikke meg selv er jeg alltid redd for at jeg har dulta bort i tuneren eller modulasjons-hjulet. Det var én gang jeg innså at hele introen på låta hadde hørtes ut som et helikopter som krasjlander i en regnstorm, ikke gøy.
Vi har ellers vært heldige, det verste som har skjedd er bare at lyden feiler. Verre skal det nok bli! Ser for meg å bli spydd på av publikum, haha.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Hva krever du at arrangøren skal stille med?
– Ost og vin presentert av en fransk ostespesialist med hatt, unlimited med isbiter og et separat rom som er helt hvitt og fullt av friske blomster der Yoguttenes “Vanlie” spilles på repeat fra usynlige høyttalere kun for hype.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.
– Ikke vet jeg hva folk tror jeg egentlig hører på, men en plate jeg har fått ha for meg selv er Stockhaus “Colors” fra 2012. Ikke verdens mest tilgjengelige musikk, men jeg elsker den plata.
– Den og Todd Terjes “It’s Album Time” er nok noe av det først åpna øynene mine for synth!
Folk som kjenner meg for å spille i Heave Blood & Die synes det er merkelig at jeg også er teorinerd som elsker Snarky Puppy og folk som kjenner meg fra musikklinja og revyband synes jeg er gal som tåler musikken jeg spiller nå, haha.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– Jeg ser for meg en festivalsommer med Heave Blood & Die der vi kun spiller på familiearrangementene på lørdags formiddag.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Ingen tvil - noe digg, dyp og groovy elektronika. Musikk Insomnia-publikummet kan danse til i 3,5 timer uten å få med seg at tiden går!
– Akkurat nå går det i ett med Heave Blood & Die og LÜT (der jeg jobber på den mer administrative siden), men når tiden er rett skal jeg lage klubbmusikk. Det gleder jeg meg til!

– Hvilken Tromsøartist eller -band tror du kommer til å bli størst?
– Det kommer så sykt mye bra ut av Tromsø for tiden! White Ascot - “Hahaha (losing my mind)” og Hollow Hearts - “Losing Heart” er topplåter jeg spår en god framtid for.
– Må også dra fram Sunshine Reverberation, The Modern Times, Mørk og ikke minst Dagny.

– Når så du sist ditt eget blod?
– Innser at jeg blør veldig lite, kanskje må jeg komme meg ut og sloss litt. Prøver lykken på Bastard etter «Aiming for Enrike» har spilt på lørdag.