Senjaværingen Moddi blir første mann på dekk under Bukta-lørdagen 2018, mens Lofotværingen Sondre Justad har fått jobben med å seile skuta i havn, som headliner – en jobb han også gjorde under Rakettnatt i august.

Sivert Høyems nye band Paradise ble lansert i forrige uke, mens siste band i «Kanonlørdag»-kabalen er ingen ringere enn Bel Canto.

– Vi har plukket de fire vi hadde mest lyst på, sier bookingsjef Robert Dyrnes med et bredt glis i skjegget.

Sivert sa nei i fjor

Tromsø-gruppa Bel Canto, bestående av Anneli Drecker og Nils Johansen, gjorde live-comeback under fjorårets Øyafestival, og har fått en spesiell oppgave før Buktafestivalen 2018.

– De skal spille hele «Shimmering, Warm & Bright»-plata live. Dette har ikke vært gjort før, så Nils eller noen andre må programmere deler av musikken på nytt, så vidt jeg forstår. Anneli var veldig fornøyd etter Bukta-konserten i sommer, så det var faktisk dem som spurte oss om å spille på festivalen – akkurat idet vi hadde fått satt det nye «Kanonlørdag»-konseptet, sier Dyrnes.

Han avslører at Sivert Høyems Paradise sa nei til å spille på Buktafestivalen i 2017.

BEL CANTO: Anneli Drecker og Nils Johansen. Foto: ESPEN JOHANSEN

Brukte 18 måneder på «De fire store»

I 2016 var «De fire store» temaet, da DumDum Boys, Raga Rockers, deLillos og Valentourettes ble hentet til Telegrafbukta. I sommer var det 90-tallsheltene Seigmen, Motorpsycho, Midnight Choir og Turboneger som sto på hovedscenen lørdag. Begge disse kveldene var utsolgte, ifølge festivalsjef Lase Lauritz Pettersen.

Å booke et konsept, i stedet for kun enkeltstående konserter, har sine utfordringer, ifølge Dyrnes.

BREDT PUBLIKUM: Pål Moddi Knutsen fra Senja skal åpne Buktafestivalens «Kanonlørdag» i 2018.

Utstillingsvindu for nordnorske band

Bukta-duoen mener at kvaliteten og bredden av nordnorske band og artister holder et svært høyt nivå.

– Å fronte regionale band har vært et mål for Buktafestivalen som stiftelse, og vi har et gjennomsnitt på mellom tredve og førti prosent nordnorske artister. Vi skal bidra til å ivareta og utvikle det nordnorske rockmiljøet, og helt siden starten av Buktafestivalen har våre scener vært et utstillingsvindu for nordnorsk rock, sier Pettersen.

Paradise Foto: ROB LEWIS PHOTOGRAPHY

Høy stjerne blant unge

– Håper dere at Sondre Justad er en artist som kan dra et litt yngre publikum til Buktafestivalen?

– Han har en spesielt høy stjerne blant det unge publikummet, men en artist som Moddi har også et overraskende bredt publikum – fra 15-åringer til 80-åringer. Vi skjønner at Alice Cooper ikke trekker ned gjennomsnittsalderen blant publikum, men vi må også pleie det publikummet vi har brukt 15 år på å bygge opp, sier Dyrnes.

Sondre Justad, her avbildet i Harstad i sommer. Foto: Oivind Arvola