Svensk rockikon klar for Buktafestivalen

I dag offentliggjorde Buktafestivalen at Thåström er booket til sommerens festival.
Joachim Thåström spiller under Buktafestivalen i 2018. 
        
            (Foto: Amanda Ooms)

Joachim Thåström spiller under Buktafestivalen i 2018.  Foto: Amanda Ooms

60 år gamle Joachim Thåström har vært en av Skandinavias mest fremtredende rockmusikere de siste 40 årene. Sommerens konsert blir hans første i Tromsø noensinne.

Soloalbum nummer ti

Sangeren platedebuterte allerede i 1978, som frontmann i det nå legendariske punkbandet Ebba Grön, og opplevde senere stor suksess – blant annet i Norge – med gruppa Imperiet.

Thåström er allikevel ikke å regne som noen retro-artist. Den lyssky svensken har gjennom sin solokarriere høstet mange lovord, både for sine plate og energiske liveshow. Hans tiende soloplate kom tidligere i høst, og fikk rosende omtale i Feedback.

– En av de største nordiske noensinne

Feedbacks Egon Holstad reagerer slik på Thåström-nyheten:

– Vi var mange som hang litt med nebbet da det første slippet til Bukta bare var nordnorske artister, mange av dem ganske så lite rock også. Men nå begynner det å dra seg skikkelig til. Først Gluecifer og nå altså Thåström, en mann jeg vet de har prøvd å få i mange år.

– Thåström er en av de største nordiske artister noensinne. Det han gjorde i Ebba Grön var fantastisk, mens årene i Imperiet ikke helt har tålt tidens tann. Solokarrieren hans de siste to tiår er derimot det beste han har gjort, og den er direkte oppsiktsvekkende.

– Skivene er latterlig bra, og han leverer konserter av det helt enestående og majestetiske slaget. Har sett han tre ganger og det har vært sjukt bra hver gang. Og hvor mange andre rockmusikere kan man si er på høyden av karrieren sin etter fylte 60? Jeg kommer iallfall ikke på noen andre enn Thåström.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.