Ukas artist

– Jeg drømmer om de verste konsertene mine!

Bli kjent med musikere som spiller i byen med Tromsø-Feedback. Ukas artist er Evelina Petrova som spiller på TIFF i neste uke.
 

Navn, alder: Evelina Petrova, 43
Band: Soloartist og Oslo Art Trio
Aktuell: Fredag 19. januar framfører Petrova musikk til den russiske stumfilmen «The Prostitute» med Jon-Eirik Boska, Anna Spiridonova og Elina Waage Mikalsen.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– Det er vanskelig fordi jeg trives best mellom sjangre, men man kan høre hvordan jeg er inspirert av folkemusikk. Deretter blander jeg musikken min med mer samtidige og minimalistiske musikkstiler. Også liker jeg å lage historier ved å bruke stemmen - med eller uten tekst - og trekkspill.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
– «We Are The World», hehe.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
– Jeg ser fremdeles for meg de verste konsertene i drømmene mine. De fant sted da jeg ikke visste eller glemte hva jeg skulle spille og jeg ikke hadde tid til å endre situasjonen.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Hva krever du at arrangøren skal  stille med?
– Da får jeg med meg korene Bulgarian Voices Angelite og Oslo Kammerkor samt Moscow Art Trio også setter vi opp «Prayers and Meditations»-prosjektet av Misha Alperin.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– Åpningsfesten til en russisk restaurant i Moskva.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Elektronisk musikk.

– Når så du sist ditt eget blod?
– En uke siden. Jeg er kvinne, haha!


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.