Ukas artist

«Jeg er 57 år og har spilt trompet med Kygo»

Bli kjent med musikere fra, bosatt i eller på vei til Tromsø gjennom Feedback. Ukas artist er Anders Eriksson i Harstad-bandet Kalabalik.
Anders Eriksson. 
        
            (Foto: Selfie)

Anders Eriksson.  Foto: Selfie

Navn:  Anders Eriksson
Band: Kalabalik

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– På Nordlysfestivalen er det først Balkan-brass med Kalabalik. Et formidabelt band. Spiller althorn! Så er det hiphop-blåserekke med Ralph Myerz på trompet.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
– Det er ingen som vil finne på å true noen med pistol for å høre althorn. Eller høre althornister synge. Jeg er derimot én av få 57-åringer som har spilt trompet med Kygo. Og det var for flere folk enn det er plass til på Alfheim.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
– Vi spilte med Ralph Myerz et sted, og trommis Tarjei Strøm klinte til en cymbal som løsnet, fløy opp i lufta og falt ned på høykant slik at den kuttet strømmet til lydriggen. Rett før et lekkert blåse-riff. Simpsons live! 

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Hva krever du at arrangøren skal  stille med?
– Varm lunsj. Jeg er opprinnelig svensk, nemlig. Men Operaen har ikke ridere etter hva jeg kjenner til.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.
– Vera Lynn. Ga ut ny plate i fjor, 100 år gammel. Jeg har til og med framført Vera Lynns «White Cliffs of Dover» ombord i et norsk Hercules-fly langt, langt hjemmefra.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– Har spilt althorn i Tyskland, bare se på bildet. Veldig bra! Har ikke vært på det verste stedet enda. Alfheim stadion kanskje, karaoke-kveld?

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Country. And Western.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
White Ascot, selvsagt

– Når så du sist ditt eget blod?
– I helga. Skjer ofte. Snekring, skiturer, neseblod etter lange flyturer.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.