Ukas artist

«Fikk støt i fortanna. Det var peise trivelig!»

Bli kjent med musikere fra, bosatt i eller på vei til Tromsø gjennom Feedback. Ukas artist er Rolf Ole Rydeng Jenssen i Jabba, Bölynder, Reptile Master, Die A Legend og Banaan.
 

Navn: Rolf Ole Rydeng Jenssen
Band: JABBA, Bölynder, Reptile Master, Die A Legend, Banaan, ++

Aktuell med: JABBA - Vice. Norges-/ Europaturne sammen med Barren Womb.
Gig-aktuell:  Bölynder-konsert på Bastard i forbindelse med slipp av Gulp fanzine. 10. Februar.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
Jabba - Rock
Bölynder - Støy/Improv/HeavyMetal
Reptile Master - Doom Metal
Die A Legend - Hardcore
Banaan - Elektro/Jazz/Prog

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
– Jeg går for Van Halen  «Running With the Devil». I en 100 prosent a capella-versjon. Helt kongelåt, som når nye høyder hvis man hører på Eddie Van Halens vokal isolert. Den er å oppdrive på youtube. Meget underholdende. Den låta har for øvrig en fantastisk basslyd. Og en legendarisk, minimalistisk basslinje. Det er et godt eksempel på en flink bassist som er happy med å bare spille stort sett to toner i løpet av hele låta. Null stress at Eddie stjeler showet. Han er bare glad for å være med.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
Veiavgiften i Sveits. Ellers kommer jeg ikke på noe direkte negativt.

– Spilte i Tournai - Belgia med JABBA (sammen med Barren Womb) for noen år siden. Da var det jordfeil på det elektriske anlegget som førte til at man fikk et voldsomt støt rett i trynet hvis man kom for nært mikrofonen. Som da naturligvis var et problem ettersom jeg hadde tenkt til å bruke den. Fikk låne en ull-læst hos Lars (JABBA) som ble tredd over mikken som en slags isolasjon. Det funka ganske bra. Men fikk likevel støt rett i fortanna i løpet av konserten. DET var vondt det. Var peise trivelig ellers, så null stress. Vi kosa oss!

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Hva krever du at arrangøren skal  stille med?
– Sabla gla i åpen bar. Så kanskje en åpen bar. Er også djevelsk glad i fesk. Så vi kan gå for et par Ragno-tørrfesk og en hammer. Legg til en kveitemiddag, så tror jeg trivselen går i metning.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.
– Digger Beyoncé, der det selvtitulerte albumet «BEYONCÉ» bør nevnes som et godt eksempel. Men alle digger jo Beyoncé vel!?

– Ellers er jeg svak for 70-tallsprog. Det startet fint nok med Camel, Yes, Gentle Giant, ELP osv, men har over årene tatt en litt forstyrrende sving der jeg nå eier et flertall Rick Wakeman-plater jeg ikke aner hvordan jeg skal høre på.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– Personalfesten til Visjon Norge. Eller, det hadde vel vært litt interessant å se egentlig. Tipper de tar seg råd til åpen bar... Visjon Norge hit me up!

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Er mange ting jeg vil prøve som kanskje ikke er så veldig langt ifra det jeg gjør nå. Har alltid hatt lyst til å spille no à la Yawning Man, Monkey3, Earthless. Noe chill. Det kommer vel etterhvert.

– Hvis jeg skulle gjort et skikkelig sjangerbytte, så tror jeg jeg hadde havna i no electro/trip-Hop/psych greier. Zach Hill møter Massive Attack møter Boards of Canada møter Three Trapped Tigers kanskje. Må bare bli flink først.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
– Kanskje ikke så originalt å si Dagny. Blir som å spå noe som allerede har skjedd. Men, ja, Dagny! Ellers er det jevnt over høyt nivå i Tromsø, så jeg tipper ALLE blir størst!

– Når så du sist ditt eget blod?
– Sist var nok ved forrige inskudd i blodbanken. En god halvliter.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.