Navn, alder: Jørgen Skjold, 18Band: Kryp og Kessel FesselAktuell med: Singelen «Hodeløse Jævla» med Kryp, ute 23. februar– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Kryp spiller pønk med hint av hardcore og nyveiv. Kessel Fessel spiller improvisert noise. Er også glad i å fremføre eksperimentell kunstmusikk som grenser opp mot performance.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?– «Du er en dritt» av Rough Trade. Kort og konsis låt hvor jeg i tillegg får uttrykt hva jeg synes om personen med pistolen.– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?Understrømkonserten vi spilte i fjor høst var en katastrofe. Vi klarte å glemme hvordan sanger gikk, hvordan tekster gikk og hvordan vi skulle starte den ene sangen vi kan aller best. I tillegg var det bare oss og filmcrewet der så vi følte oss ganske kleine som skulle hoppe rundt og ha mye energi. Til syvende og sist kan vi vel trøste oss med at det bare ligger på nettet for alltid. (Og du kan se konserten ved å følge lenkene i teksten!, journ. anm.)– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Hva krever du at arrangøren skal stille med?– Brus. Solo, Fanta, Pepsi og Cola.– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.– Jeg er ganske glad i Daniel Kvammen. Spesielt «Fremad i alle retninga» og «Maktlaus». Jeg er også ganske glad i musikaler hvor «Jesus Christ Superstar», «Hamilton» og «La La Land» er tre favoritter.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?– Tror ikke vi hadde passet helt inn på et nynazistisk arrangement. Bare en følelse ...– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Har lenge hatt lyst til å lage et band som tok inspirasjon fra Kaizers Orchestra og New Orleans/ dixieland jazz og besto utelukkende av akustiske instrumenter slik at vi kunne spille hvor som helst uten en mega rigg.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?– Har stor tro på Heave Blood and Die og håper de gruser konkurrentene i Urørtfinalen og blir Norges viktigste eksportvare. Gå inn på p3.no og stem til fingrene blør!– Når så du sist ditt eget blod?– Honningbarna-konserten på Bastard sist torsdag. Fikk et kutt da jeg crowdsurfa så hendene var dekket av blod da de sluttet å spille.