Dette legendariske islandske bandet kommer tilbake til Tromsø

Fusion-heltene Mezzoforte kommer til The Edge i oktober.
JUBILANTER: I fjor kunne Mezzoforte feire 40 år som band. 
    
      (Foto: Presse)

JUBILANTER: I fjor kunne Mezzoforte feire 40 år som band.  Foto: Presse

Instrumentalbandet Mezzoforte ble dannet i 1977, og spiller i disse dager flere konserter i Europa i forbindelse med sitt 40-årsjubileum.

Sist jazz-fusion-bandet besøkte Tromsø var i 2014, da de spilte i forbindelse med Nordlysfestivalen.

– Det er utrolig mange som har hatt store musikalske opplevelser med Mezzoforte. Etter utallige henvendelser fra fans i byen, har vi endelig klart å booke gruppen til Tromsø og The Edge. Vi lover en uforglemmelig musikalsk opplevelse, sier hotelldirektør Øyvind Alapnes i en pressemelding.

Originalbesetning

Islenderne fikk sitt store gjennombrudd i 1983 med singelen «Garden Party», som noe overraskende klatret helt opp til 17. plass på den britiske singellisten.

TROMSØVENNER: Mezzoforte på Nordlysfestivalen i 2014.  
    
      (Foto: Tor Farstad)

TROMSØVENNER: Mezzoforte på Nordlysfestivalen i 2014.   Foto: Tor Farstad

 

Det er likevel som liveband Mezzoforte er best kjent, og hele 17 musikere har i løpet av årene vært innom bandet.

Når bandet besøker Tromsø 6. oktober, er det derimot med alle de fire originalmedlemmene: Fridrik Karlsson (gitar), Eythor Gunnarsson (tangenter), Gulli Briem (trommer) og Johann Asmundsson (bass), i tillegg til den svenske saksofonisten Jonas Wall, som har spilt med bandet siden 2013.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.