Navn: Nina JebensBand: Nina Jebens & RuijaAktuell med: Nina Jebens & Ruija og soloprosjekt som Nina JebensGig-aktuell: Prelaten fredag 23. februar, Bryggeloftet, Ersfjordbotn, lørdag 9. juni, pluss at vi dukker plutselig opp i ditt nabolag!

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller? – Nina Jebens & Ruija spiller melankolsk vise-pop, med innslag av kvensk folkrock.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke? – Nå har jeg faktisk allerede sunget på Alfheim i anledning T.I.L-Vålerenga, våren 2015, og da sang jeg «Tromsøhymnen». Men siden jeg nå vanker med kvener, så ville jeg, også til ære for Simo Valakari, valgt «Finlandiahymnen».

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne? – Min verste opplevelse var kanskje i starten, da jeg begynte å opptre med egne sanger. Jeg hadde akkurat lært meg å spille gitar, hadde sceneskrekk, og var helt alene på scenen, sånn at både jeg og publikum satt med hjertet i halsen. Det gikk som regel bra da, mot alle odds!

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Hva krever du at arrangøren skal  stille med? – Solveig Kringlebotn som coach!

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg. – Motorpsycho.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til? – Allsang på Grensen.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da? – Opera.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst? – Kan vi ikke heller komme ut av det konseptet at én må være den største, og satse på å bli store i lag?!

– Når så du sist ditt eget blod? – Ved sist fullmåne.