Ukas artist

– Marcus & Martinus har mye bra. Sjekk dem ut!

Bli kjent med musikere fra, bosatt i eller på vei til Tromsø gjennom Feedback. Ukas artist er plateaktuelle Johan Edvard Gamst Eriksen fra Resirkulert.
 

Navn, alder: Johan Edvard Gamst-Eriksen, 18 år
Band: Resirkulert
Aktuell med: Singelen «Over Vannet»
Gig-aktuell: Folkefest i Repparfjord, Festspillene i Nord-Norge, Chrisfestivalen, Riddu Riđđu, Márkomeannu, Samiske dager, Aronnesrocken og Lyden av Lyngsalpene

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– Gitarbasert, dansevennlig pop med innslag av rock!

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
– I dette scenarioet ville jeg benyttet muligheten til å gå skikkelig all-in, så da må det jo bli intet mindre enn «Take On Me» av A-ha. For publikums skyld håper jeg Alfheim tilbyr ørepropper når refrenget nærmer seg, da Morten Harkets falsett muligens er en smule mer polert enn min.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
– Vi var på DKS-turne på videregående skoler rundt i Troms, og på et av stedene tror jeg ikke vi falt så godt i smak hos noen elever som ville tøffe seg og begynte å kaste sandkuler rundt i publikum og opp på scenen og på oss.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Hva krever du at arrangøren skal stille med?
– Massasjestol, spisepinner, PlayStation 4 inkludert TV, superchips med paprikasmak, kaffe og - til slutt  bestemor og bestefar. Ingenting er hyggeligere enn å prate «skit» med dem så det kunne jeg tenkt meg før jeg skulle opptre på Operaen.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg?
– Marcus & Martinus. De får mye hat og har en del musikk som er ganske dårlig, men på tross av dette har de fortsatt mange veldig fengende sanger som setter i gang både sang og dans! Sjekk ut!

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– Her kunne jeg gått for et svar jeg har sett hos tidligere «Ukas artister», nemlig FrP sitt landsmøte, men det blir for kjedelig, tenker jeg. Mitt svar blir et høysikkerhetsfengsel i USA. Tenk så sur alle de toppkriminelle karene hadde blitt om noen kom og spilte glad pop på et språk de ikke skjønner bæra av. Tenker at det egentlig ikke hadde blitt så gøy for meg heller.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Lett valg! Jeg hadde gått over til litt tyngre greier, se for deg en blanding av musikken til LÜT, Foo Fighters og Metallica.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
– Dagny, uten tvil. Men det hadde vært gøy om LÜT ble megasvær sånn at Musikk-Norge kanskje til og med hadde gitt dem en Spellemann!

– Når så du sist ditt eget blod?
– For cirka tre uker siden, helga etter 17. mai. Jeg var sliten etter en krevende russetid og brukte det meste av døgnet til soving. Jeg var alene i huset og lå på rommet mitt og sov da jeg våknet av at det ringte på døra. I ørska bestemte jeg meg for å åpne soveromsdøra med «hånda tar seg av dørhåndtaket, skuldra tar seg av å dytte opp døra»-metoden. Det var her det gikk galt.

– Hånda mi gjorde ikke en god nok jobb med håndtaket, slik at da jeg skulle dytte døra opp med skuldra rikket den seg ikke. Trøtte meg hadde jo selvsagt lagt hele kroppsvekten bak denne dytten, noe som da endte med at ikke bare skuldra, men hele kroppen smalt inn i døra. Nesa kom uheldigvis først inn i smellen. Jeg trynet rett og slett inn i døra og blodet rant.

– Den stakkars kameraten til lillebroren min på ni år, som sto utenfor huset og håpte han kunne komme på besøk, må jo ha blitt vettskremt av synet som møtte han i døra: En trøtt, vinterbleik kar med morgensveis som hadde blod både i ansiktet og på hendene.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.