Ukas artist

NOSOs bassist ble starstruck av Jørn Hoel

Bli kjent med musikere fra, bosatt i eller på vei til Tromsø gjennom Feedback. Ukas artist er Stein Paulsen, bassist i NOSO som arrangerer åpen dag på lørdag,
Stein Paulsen gleder seg til Åpen dag på lørdag, men tydeligvis enda mer til å få besøk av Richard Tognetti og spille Mozart, Beethoven og Bach sammen med ham. 
        
            (Foto: Privat)

Stein Paulsen gleder seg til Åpen dag på lørdag, men tydeligvis enda mer til å få besøk av Richard Tognetti og spille Mozart, Beethoven og Bach sammen med ham.  Foto: Privat

Navn, alder: Stein Paulsen, 55
Band: NOSO (Nordnorsk opera og symfoniorkester), GCB (Greatest Conceivable Band), FokkRock og noen små ensembler til.
Aktuell med: Egen festival. Skal for tredje året arrangere FestiKvalen. Skal selvsagt spille selv sammen med mange av mine musikervenner. Tanken er å spre litt glede og musikk til bygda hvor jeg bor.
Gig-aktuell: NOSOs barneforestilling «Hva er lyd» og Åpen dag på lørdag 8. september. Neste uke kommer Richard Tognetti, en av klodens beste (selvsagt ved siden av vår egen Henning Kraggerud) kammerorkesterledere. Vi har ventet på han i 4 år og endelig er han her. Det blir amazing!!!

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– I NOSO er det klassisk, i GCB partymusikk (hits fra 50 og oppover) mens FokkRock er et etterparty/rockeband.


– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
«Du ska få en dag i mårå» av Alf Prøysen. Definitivt!

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
– Faktisk ikke så mye å velge i så jeg må langt tilbake som 12-åring og skolekorps-tur(ne). Da løsnet frontruta på bussen i 100 km/t, kom inn i bussen og ble knust mot dirigentens hode. Små glassbiter ble slynget igjennom hele bussen. Skummelt, men det gikk bra.

– Ellers er det bare det vanlige med noter som faller av stativet, jernteppe, buer som mister hårene og så videre. Nevnes må også vår turne til Japan da jetlag gjorde sånn at når orkesteret skulle øve, sovnet mange musikere mens de spilte! Resten hang knapt nok med, og på samme turne ble flere av musikerne skadd. Det var rett og slett lite kult, selv om resten av turnen var strålende.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Uten noen økonomiske begrensninger
– Da vil jeg ha champagne og russisk kaviar …. For å føle seg litt kostbar for en gangs skyld.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.
– Jørn Hoel!! Gjorde en gig med han og han viste seg å være et utrolig omgjengelig og hyggelig fyr. I tillegg til fine låter og en røst som beskrives som «sexy», er han mega cool. Norges svar på Rod Stewart?

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– Nord-Korea.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Det må bli balkanpunk. Herlig energi og fete rytmer. Folkelig musikk.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
– Tromsø har flust med artister som allerede er på stjernehimmelen. Hvis jeg ikke skal regne med min egen jobb (NOSO) som har gitt ut plater med fantastiske omtaler, så må jeg gå for Dagny!

– Når så du sist ditt eget blod?
– Det må være da jeg var og hentet en gravstein til min døde mor. Under arbeidet med å ordne den begynte jeg å blø. Ikke så mye, men blod var det.