Navn, alder: Ådne Gerhardsen, 21 årBand: KrypAktuell med: Slipper debut-EP med Kryp.Gig-aktuell: Releasekonsert 14. september på Bastard bar.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Nordnorsk punk, skrevet og fremført av en gjeng illsinte fjortiser.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?– Har lenge hatt en drøm om å synge «Don't Stop Me Now» av Queen foran et publikum, så hvorfor ikke dumme meg ut med stil?

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Det må nok være UKM i Finnsnes for en god del år siden. Jeg og en kompis spilte «No One Knows» av Queens of the Stone Age uten trommis, noe som bare ble verre da vi begge innså - på scenen - at gitaren og bassen var stemt forskjellig, uten tilgang til tuner. Foran stappfull storsal! Vi spilte gjennom sangen likevel. Utrolig fin opplevelse.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Uten noen økonomiske begrensninger– En vinylspiller, et godt lydsystem og alle mine favorittalbum. Ellers hadde det ikke skadet med en kald øl eller to!

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.– Jeg har blitt utrolig avhengig av å høre på Boy Pablo. Spesielt på de nye singlene «Sick feeling» og «Losing you». Søt, snill og melankolsk indie-pop som står i sterk kontrast til musikken jeg hører på ellers.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?– Hadde vært litt krise om vi hadde blitt booka til kristne arrangementer. Tekstene våre hadde nok ikke hatt samme resonansen der som når vi spiller på Bastard.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Jeg er utrolig glad i å eksperimentere med synth og samples på fritiden, og mitt største driv som artist er å få folk til å danse! Dermed ville jeg gjerne prøvd meg på å lage en eller annen form for elektronika.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?– Har ikke vært i Tromsø så utrolig lenge og har ikke hørt på alt byen har å tilby, men Heave Blood and Die er definitivt et av de beste bandene her. Håper bare på at de lager nytt stoff snart og spiller oftere i Tromsø!

– Når så du sist ditt eget blod?– For en uke siden da jeg kjøpte meg nye sko. Gnagsår er ikke noe å tulle med, altså. (Bare spør Ringo etter 21 opptak!, journ.anm.)

Og mens du venter på at kveldens konsert skal begynne, kan du kose deg med Kryps «Hodeløse Jævla»:

Stakkars Ådne er forøvrig sistemann fra bandet sitt som blir Ukas artist her i Feedback. Du kan forkorte ventetiden ytterligere med å bli bedre kjent med bandkameratene Ask og Jørgen.