Navn, alder: Hogne Rundberg, 42 årBand: Violet RoadAktuell med: Det nye albumet «Lines Across Light»Gig-aktuell: Norgesturne i hele høst/vinter. Spiller på Kulturhuset i Tromsø 11. og 12. januar.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Rock med fin vokal og masse kor.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?– Pistol...oj oj oj..det er dramatisk! Da må det vel bli noe av Guns N' Roses. Går for «Welcome to the Jungle» for da kan jeg hyle «You know where you are? You're in the jungle, baby! You gonna dieeeeee!» Bare for å skremme motstanderlaget litt før kamp. Heia TIL!

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Før en konsert i San Diego hadde jeg og trommisen i bandet Hangface spist noe vi ikke tålte og ble akutt kjempedårlig rett før konsert. Vi skulle varme opp for selveste Pat Benatar, så her var det ikke snakk om å avlyse noe som helst. Det stod mange tusen mennesker og ventet, så manageren hennes trakk oss ut av doen og opp på scenen med et par bøtter i bakhånd. Det svimlet i hodet og bassen kjentes ut som et tonn, men vi klarte å gjennomføre. Jeg husker ingenting av den konserten... hahaha!

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Uten noen økonomiske begrensninger– Ooooooh... Da vil jeg at de skaffer han hoff-læreren fra «3 nøtter til Askepott», han som kommanderer orkesteret på hoffballet til å spille når det skal danses. Så skulle han stå i samme klærne som i filmen, slå stokken i gulvet og rope «Spiiiill» kjempehøyt før hver låt. Også kunne hun som spilte Askepott sitte på balkongen og vinke og slenge slengkyss. For en drømmekveld!

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.– Nå har jeg jo en temmelig eklektisk musikksmak, så tror ikke noe overrasker noen. Men når jeg er på fly så hører jeg alltid på Kari Bremnes og kun Kari Bremnes. Det har bare blitt sånn.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?– Diskantforeningens Landsmøte. Hadde blitt smått upopulært å spille bass der...

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Da ville jeg ha spilt steinhard prog-metall på nordnorsk. DET hadde vært saker!

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?– Dagny! Hun er en superstjerne allerede. Men det er heldigvis mange som kan bli store i framtida på grunn av meget bra satsing på lokal musikk i Tromsø by over lang tid nå.

– Når så du sist ditt eget blod?– Har spilt noen fotballkamper for Kåfjord i 5. divisjon i sommer og da er det alltid blod. Det meste er selvforskyldt fordi jeg elsker å sklitakle, men siste gang var etter 70 minutter på midtbanen mot Skarp for noen uker siden. Man er jo ikke 20 år lengere og herrefred så mye springing det ble! De på benken luktet blodsmaken helt dit og byttet meg ut akkurat i tide. Vi vant heldigvis 3-0 så det var verdt det.