Byens eneste platebutikk er til salgs

Eierne av Backbeat skal drifte butikken ut året. Så er det slutt.
Robert Dyrnes og Kari Westergaard har drevet platesjappa Backbeat siden desember 2011. Til nyttår er det slutt. 
        
            (Foto: Kent-Einar Myreng)

Robert Dyrnes og Kari Westergaard har drevet platesjappa Backbeat siden desember 2011. Til nyttår er det slutt.  Foto: Kent-Einar Myreng

Dette melder innehaver Robert Dyrnes i et Facebook-innlegg mandag formiddag. Backbeat, som er byens eneste platebutikk, åpnet dørene i desember 2011.

Dyrnes eier butikken sammen med kona Kari Westergaard. Begge har i en årrekke også vært sentrale i Buktafestivalen.

Mange baller i lufta er årsaken til at butikken stenger, forklarer Dyrnes.

– Jeg jobber fulltid i Buktafestivalen, og Kari driver en annen butikk i tillegg til Backbeat. Vi driver også tre plateselskaper, og jeg har to barn, mens Kari er midt i en bunadsutdanning, sier han, og legger til:

– Vi går aldri inn i noe uten å gi hundre prosent, men etter å ha jobbet seks og en halv dag i uka de siste syv årene måtte vi sette oss ned og revurdere situasjonen.

Økonomi ikke problemet

Økonomien er ikke grunnen til at platebutikken skal selges – og i ytterste konsekvens legges ned – på nyåret.

– Butikkdriften går egentlig superbra, så vi håper å finne noen andre til å overta. Noen som brenner for dette, og muligens kan ta butikken enda et steg videre, sier innehaveren.

Dyrnes og Westergaard eier både butikklokalet og firmaet helt alene.

– Det er snakk om å selge lokalet i tillegg til butikken. Vi ønsker å gi en ny eier muligheten til å kjøpe lokalet, i alle fall, sier Dyrnes.

– Har ikke blitt rik

– Har det vært mer jobb å drive Backbeat, enn det dere har fått igjen for?

– Der er vanskelig å svare på det i én setning, og du som selv har jobbet i platebutikk vet hvordan det er. Det er fantastisk å jobbe med musikk hver dag, og å forholde seg til kunnskapsrike kunder er noe av det morsomste som finnes. Økonomisk sett har jeg ikke blitt rik av å drive Backbeat, men penger var heller ikke hva vi drømte om før vi åpnet platebutikk.

– Kan en ny eier forvente at butikken lønner seg godt nok til å være et levebrød?

– Vi begynte med to tomme hender da vi tok opp lån for å starte platebutikk, og det første året ble det dårlig med lønn. De siste fem årene har vi derimot tatt ut en helt OK lønn.

Trist om byen blir uten platebutikk

– Kjenner dere til noen som kan være interessert i å kjøpe en nisjebutikk av denne typen?

– Per nå har vi ingen som står i kø for å overta, men tar gjerne imot seriøse henvendelser. Vi vil være enkel å diskutere med – vi vil jo gjerne ha en platebutikk å gå og handle i selv, hehe. Å være innbygger i Tromsø vil helt klart bli tristere om byen ikke har platebutikk, sier Dyrnes.

Dette er innlegget Dyrnes la ut mandag formiddag.

«Bill. Mrk. ”Hjertebarn til salgs”

Kjære Backbeat-familien! Vi har grubla på en stor avgjørelse de siste månedene: Med mange baller i lufta ser vi oss nødt til å prioritere annerledes. Vårt hjertebarn Backbeat er derfor til salgs, men vi kommer til å drive for fullt ut året. Butikken går godt, økonomien er solid, utviklingspotensialet er stort og våre kjære kunder og gjester er mange og trofaste. Gjennom syv år har vi levd drømmen og drevet Backbeat med liv og lyst, men nå er realiteten den at vi har to valg: enten kommer det nye hoder og krefter inn, tar over og gjør Backbeat til sitt, eller så avvikler vi driften på nyåret.

Så: Har du lyst på egen platebutikk i Tromsø sentrum? Kjenner du noen som har lyst på egen platebutikk med serveringsbevilling, alle rettigheter og en (om vi må få si det selv) fantastisk liten scene? Vi håper av hele vårt hjerte at noen ønsker å drive Backbeat videre i en eller annen form. Ta kontakt med oss i en melding her på Facebook eller på telefon 90011783 dersom du seriøst vil diskutere muligheten for dette. Vi tror våre arvtakere finnes der ute, så hjelp oss gjerne å dele denne posten!

Vi gleder oss til å drive for fullt frem til jul, og håper inderlig at dere vil fortsette å komme innom på jakt etter sort gull i fast eller flytende form. Nyheter og påfyll i hyllene vil være som det alltid har vært; vi akter IKKE å fade ut.

Vi ses i sjappa!

Hilsen Kari og Robert»