The Cavern Beatles fra Liverpool er første navn som bekreftes til vinterens festival. Konserten er satt til fredag 1. februar, under den andre helgen av Nordlysfestivalen neste år.

Som navnet hinter til, er The Cavern Beatles et hyllestband som spiller låter av The Beatles.

Lover bredt program

Nordlysfestivalen – som ble arrangert for første gang i 1988 – var i utgangspunktet en festival for klassisk musikk. Festivalen har i senere år inkludert folkemusikk, samtidsmusikk, world music og jazz. I fjor var Procol Harum og Ralph Myerz and the Jack Herren Band blant trekkplastrene.

– Ønsker Nordlysfestivalen å gjøre musikkprofilen sin enda mer folkelig?

– Nordlysfestivalen er en musikkfestival med et bredt program. Derfor er vårt første slipp for festivalen i 2019 et musikalsk show, med fantastisk musikk som mange har et sterkt forhold til. Vi vil slippe flere artister i ulike sjangere i løpet av den neste måneden, sier festivaldirektør Line Fusdahl.

Beatles-kopier fra øverste hylle

Nordlysfestivalen omtaler tributebandet fra Liverpool som det aller beste i verden.

– Alle har et forhold til Beatles. Det er musikk som har fulgt oss gjennom hele livet. Vi er utrolig glade for at vi får dette showet til Tromsø, sier Fusdahl.

Bandet kommer til Tromsø som del av deres europaturné. På The Edge skal de fylle et to timer langt show med hits fra «The Fab Four».

– Hører nesten ikke forskjell

Tribute-bandet ønsker å gjenskape originallåtene. Tromsø-publikummet får se de fire musikerne i identiske kostymer, og med identiske instrumenter og forsterkere, som The Beatles opptrådte med i sin tid.

– Dette er et skikkelig show for alle de som ønsker å enten synge med, swinge seg eller bare mimre tilbake til de gode låtene Beatles fremførte. Jeg tør påstå at The Cavern Beatles er så lik originalen at om du lukker øynene under konserten, så hører du nesten ikke forskjell, sier Fusdahl.

Rollen som John Lennon utføres av Paul Tudhope. Chris O’Neill er Paul McCartney, Rick Alan er George Harrison, mens Simon Ramsden fyller rollen som Ringo Starr.