Navn, alder: Viljar Fagerhaug Broks, 25 årBand: Viljar BroksAktuell med: Ny singel neste fredag, 19.oktober.Gig-aktuell: Support for Joddski på Studentsamfunnet Driv førstkommende lørdag.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– En god blanding av hiphop, r&b og pop.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?– Hvis Alfheim på et eller annet magisk vis skulle bli fullsatt, så synger jeg selvsagt «Hjertet mitt har æ i Tromsø» for full hals. Gjerne sammen med hele stadion. Kom dæ på kamp!

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Da jeg var vokalist i Blood Forest Family for en del år tilbake, spilte vi en konsert på Tvibits første runde med Feedback live, hvor konseptet er at man gjør noen låter for så å få tilbakemelding fra et panel i etterkant. Vi spilte vel tre låter, hvor to av dem ikke var i nærheten av å ferdigskrevet, noe som endte med at jeg mumlet meg (mer eller mindre troverdig) gjennom disse. Turte ikke å se på et eneste menneske i publikum underveis. På selve feedbacken fikk vi veldig fine skussmål fra panelet, men de slet litt med å forstå hva tekstene våre egentlig handlet om...

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Hva krever du at arrangøren skal stille med?– Cristiano Ronaldo anno 2008 og et fly til Manchester etter konserten. Og Mack-øl.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg– Jeg er veldig, veldig stor Kaizers Orchestra-fan. Spesielt de fire første albumene.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?– Tror ikke jeg hadde hatt det så kult på en pro Trump-rally!

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Hadde nok funnet frem gitaren og lagd noe indie-folk i stil med Tallest Man on Earth, på nordnorsk.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?– Dagny er jo allerede superstjerne, men nevner henne uansett. Ellers er det veldig mye bra og variert som kommer ut av Tromsø nå, som The Modern Times, Great People, Lüt, Hausner og Snö. Også håper jeg jo veldig på meg selv da! (Ja, det gjør han. Journ. anm.)

– Når så du sist ditt eget blod?– Mandag. Pakket opp noen jakker på jobb og kutta meg på papirkniven.