Tre nye damer klare for Rakettnatt 2019

Rakettnatt satser ungt og kvinnelig til neste år.
HILDE SKAAR  
    
      (Foto: Ida Bjorvik)

HILDE SKAAR   Foto: Ida Bjorvik

Stjerneskuddet Halie er, med sine 17 år, den yngste av de tre artistene Rakettnatt i dag offentliggjorde til neste års program. Popartisten fra Bergen har allerede rukket å spille på 20 festivaler, deriblant Øyafestivalen, Bergenfest, Slottsfjell og Pstereo.

Hilde Skaar slapp sin debutsingel så sent som i september, men er en popsanger Rakettnatt omtaler som «det neste store».

Thea Hjelmeland er dermed den mest rutinerte artisten i dagens slipp. Hun ga ut slitt tredje «Kulla» tidligere i høst. 31-åringen har mottatt flere priser, blant annet en Spellemann i indie-kategorien i 2015.

Kommunikasjonsansvarlig i Rakettnatt, Hallvar Agersborg, mener disse tre artistene er midt i blinken for alle som liker fengende og engasjerende popmusikk, med kule kvinnelige frontfigurer.

– Thea Hjelmeland er en multikunstner, som har laget et av årets desidert beste popalbum. Halie hadde sitt gjennombrudd i fjor, mens Skaar er et relativt ubeskrevet blad som vi kommer til å høre mye av fremover, sier Agersborg.

Madrugada og Ina Wroldsen har allerede blitt offentliggjort til neste års Rakettnatt.

HALIE  
    
      (Foto: Renata Rashka)

HALIE   Foto: Renata Rashka

THEA HJELMELAND  
    
      (Foto: Linn Heidi Stokkedal)

THEA HJELMELAND   Foto: Linn Heidi Stokkedal