Navn, alder: Solmund Nystabakk (36)Band: Ensemble HyperboreaAktuell med: Nytt tidligmusikkensemble i Tromsø. Slapp duoen White Sparrows debut-CD «Mister Dowland's Midnight» i 2017.Gig-aktuell: Konsert under Tromsø Internasjonale Kirkefestival lørdag 3. november kl. 16.00

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller? – Først og fremst renessanse- og barokkmusikk, men også klassisk, samtidsmusikk, folkemusikk, teatermusikk og fri improvisasjon.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?– John Dowland: «Go Crystal Tears»

Dette blir nok en hit på Alfheim:

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Jeg sparket ved et uhell notestativet ned fra scenen i Brahms-salen i Musikverein i Wien. Det var ganske absurd, men heldigvis tok publikum det med et smil.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Hva krever du at arrangøren skal  stille med?– Badstu i garderoben.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.– Led Zeppelin.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?– Valgrally for Donald Trump.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Barnesanger. Det er en sterkt undervurdert sjanger.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?– Det har jeg liten forutsetning for å mene noe om, og vil være forsiktig med å trekke fram enkeltartister. Etter min mening er det viktige at byen har et så rikt og mangfoldig musikkliv, og at dette er og forblir et fellesprosjekt mellom utøvere, publikum, arrangører og politikere.

– Når så du sist ditt eget blod?– I går. (Kan ikke annet enn å føle meg litt lurt etter det svaret der... Journ. anm.)