Ukas artist

– Når kan du ellers be om ditt eget puppy room?

Bli kjent med musikere fra, bosatt i eller på vei til Tromsø gjennom Feedback. Ukas artist er Selma Skov Høye som snurrer plater til helga og i jula.
SELFIE: Man kan vel ikke si noe når man ikke spesifiserte en MOBIL-selfie da man bestilte bildet? Selma Skov Høye har tydeligvis mobilproblemer, men datamaskina fungerer utmerket. 
        
            (Foto: Selfie)

SELFIE: Man kan vel ikke si noe når man ikke spesifiserte en MOBIL-selfie da man bestilte bildet? Selma Skov Høye har tydeligvis mobilproblemer, men datamaskina fungerer utmerket.  Foto: Selfie

Navn, alder: Selma Skov Høye, 26
Band: På egen hånd som Golden Lady, men mest som del av duoen Carlo & Selma
Aktuell med: generelt som resident på Group Therapy klubbkvelden i København
Gig-aktuell: på lørdag, sammen med Charlotte Bendiks og Ra-Shidi på Verdensteateret, og 2. juledag på Storgata Camping.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– En god blanding av house, disco, italo og breakbeat. Variert og funky dansemusikk.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
– «Vogue» med Madonna!

– Skulle virkelig ønske jeg kunne si «Ride on Time» med Black Box, men den trenger man hakket bedre stemme til.

Kanskje Selma kan gjøre som dama i videoen? Mime?– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
– Den eneste skikkelig stressende hendelsen må vel være for et par år siden, da vi skulle spille på en liten bar i Berlin. Da jeg dro for å sjekke setup tidligere på kvelden hadde de kun utstyr for å spille med data og programvaren Traktor - hvilket jeg hverken hadde eller noensinne hadde brukt på det tidspunktet. Da jeg ringte Carlo (den andre i duoen vår) fortalte han at han hadde glemt passet sitt og derfor satt fast i Italia, tre timer før vi skulle starte. Det var rimelig stress. Men det endte med å gå helt fint, selv om jeg måtte spille de første to timene selv før Carlo kom. Husker ikke hvordan han løste pass-problemet.

– Av litt mer regelmessige problemer, og utenom teknikk, er et mest irriterende nok når vi kommer flere sammen, og noen som jobber på stedet tror at det er Carlo pluss en av våre mannlige venner som er DJene, hvilket har skjedd et par ganger. Check your gender stereotypes!

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Uten noen økonomiske begrensninger…
– God g&t, espresso martini og masse snacks til kvelden - inkludert bananer! Og kanskje et puppy room for å bli totalt avslappet før opptreden (når ellers får du muligheten til å be om det?). Og til middag vil jeg be om in vitro (dyrket i en lab) gåselever for å prøve å være en av de første som smaker det!

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.
– Den er litt vanskelig, for jeg føler at også mye av det jeg liker godt men som er litt sært, er også noe folk vet jeg hører på. Men jeg har jo guilty pleasures som alle andre, hvor noe av det mest overraskende kanskje vil være at jeg har hørt enkelte låter av f.eks. Shania Twain eller Sam Smith en milliard ganger.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– 80-årsdagen til Carl I. Hagen.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Soul!

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
Charlotte Bendiks gjør det veldig bra i mine sirkler, både i Norge og utlandet. Av artistene med bredere appell vil jeg kanskje si Dagny, da jeg bodde i England for et par år siden hørte jeg mye av musikken hennes rundt omkring.

– Når så du sist ditt eget blod?
– Sist gang jeg blødde ordentlig var nok da vi flytta i sommer, og en høyttaler veltet på hælen min. Litt kaos å prøve å skynde meg med å få alt inn i flyttebilen, uten å søle blod på alle tingene eller i leiligheten.