Dyrnes, som har vært involvert i Buktafestivalen siden oppstarten i 2004, legger inn årene. Det opplyser Buktafestivalen i en pressemelding onsdag formiddag.

Festivalen står dermed uten både festivalsjef og bookingsjef, ettersom Lasse Lauritz Pettersen offentliggjorde sin avgang før jul.

Dyrnes uttaler følgende i pressemeldingen:«Jeg ønsker å takke for at jeg har fått lov til å være med å bygge Bukta i 15 år. Fantastisk at vi har klart å få verdens beste rockeband til Tromsø og Bukta. Veldig gøy! Alt har en slutt og Bukta-eventyret har vært ei utrolig reise å få være med på. Nå er det på tide å slippe nye og unge krefter til. Takk for meg.»

I september la Dyrnes og kona Kari Westergaard platebutikken Backbeat ut for salg.

Styreleder i Buktafestivalen, Marianne Saus, viser til Dyrnes’ sitat i pressemeldingen, på spørsmål om hvorfor Dyrnes gir seg.

– Styret har vært kjent med Roberts avgang siden før jul. Han har andre planer, og det blir spennende å se hva skal gjøre, sier hun.

Saus skjønner at det kan fremstå litt dramatisk for publikum av både festivalsjefen og bookingsjefen slutter med så kort mellomrom.

Styreleder i Buktafestivalen, Marianne Saus, ble informert om Dyrnes' avgang før jul. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

– Årets festival går som planlagt, og alle artistene er allerede booket.

Buktafestivalen har ikke utlyst stillingen som bookingsjef, men ser på muligheten til at festivalsjefen i fremtiden skal ha ansvar for artistbooking. Saus har ikke hastverk med å få en festivalsjef på plass.

– Styret har hatt en fin prosess rundt dette, og vi ser nå på hvordan vi skal organisere oss i tida framover. Vi er veldig glade for at vår produsent Egil Bye Damsgård tar jobben som kontituert festivalsjef fra 1. februar, sier Saus.

Robert Dyrnes ønsker overfor iTromsø ikke å komme med ytterligere uttalselser på dette tidspunktet, men viser til sitatet i pressemeldingen.