Tromsø-band klar for Roskilde

Heave Blood & Die spiller en av europas største musikkfestivaler til sommeren.
TIL ROSKILDE: Heave Blood & Die fra Tromsø spiller sin første utenlandskonsert på Roskilde-festivalen til sommeren.  
    
      (Foto: Brage Pedersen)

TIL ROSKILDE: Heave Blood & Die fra Tromsø spiller sin første utenlandskonsert på Roskilde-festivalen til sommeren.   Foto: Brage Pedersen

Torsdag offentliggjorde Roskildefestivalen at de har booket Tromsø-bandet Heave Blood & Die til sommerens festival.

– Det er sykt, og litt vanskelig å fatte. Spør enhver musikkinteressert person i Europa om festivaler, så er Roskildefestivalen én alle kommer til å nevne, sier sanger og bassist Karl Løftingsmo Pedersen.

Siden oppstarten i 1971 har musikkfesten i den lille danske byen blitt selve definisjonen av festival-begrepet. Roskildefestivalen har de siste årene samlet rundt 130.000 publikummere per år.

– En skikkelig pangstart

Heave Blood & Dies andre album, «Vol. II», fikk i fjor gode kritikker i mange norske aviser – deriblant Feedback. Spillejobber blant annet på Bylarm, Buktafestivalen og Øyafestivalen kom i kjølvannet.

En ting har allikevel manglet for den hardtslående kvintetten fra Tromsø.

– Dette blir faktisk vår første gig i utlandet. Og Roskilde blir en skikkelig pangstart, sier keyboardist Marie Sofie Langeland Mikkelsen.

– Vi er etablert som liveband i Norge, men har ikke sprukket utenlandsbobla ennå. Da er Roskildefestivalen et bra vindu, sier gitarist Mads Ystmark.

– Vi skal tilbake til Bylarm om en måned, og da kan vi selge oss inn som Roskilde-band for bransjefolkene, sier Mikkelsen.

Vil til Tyskland

Samtlige bandmedlemmer er faktisk jomfruer på Roskilde-fronten.

– Vi har sett bilder av scenen vi skal spille på, og den ser veldig fet ut. Jeg regner med en solid produksjon fra festivalens side, slik at vi bare kan gå på scenen og knalle til, sier Mikkelsen.

– Hva blir den neste milepælen for bandet, nå som dere kan krysse av for Roskildefestivalen?

– Royal Albert Hall, selvfølgelig! Nei, det må vel bli å komme oss videre på turné i Tyskland og rundt omkring, sier Pedersen.

– Når får vi høre ny musikk fra Heave Blood & Die?

– Vi har ikke så lyst til å komme med noen dato, sier Mikkelsen.

– Jeg garanterer at vi kommer med ny musikk innen ... 2069! Nei da, det kommer nok noen låter i løpet av neste år, humrer Pedersen.

VIL UT AV NORGE: Mads Ystmark, Marie Sofie Langeland Mikkelsen og Karl Løftingsmo Pedersen tror Roskilde-jobben kan bli en døråpner til turnering i utlandet.  
    
      (Foto: Brage Pedersen)

VIL UT AV NORGE: Mads Ystmark, Marie Sofie Langeland Mikkelsen og Karl Løftingsmo Pedersen tror Roskilde-jobben kan bli en døråpner til turnering i utlandet.   Foto: Brage Pedersen