Navn, alder: Morten Ailu Hansen, 26 årBand: Felgen OrkesterAktuell med: nytt album i vente, singelslipp 8. FebGig-aktuell: Tromsø og Jokkmokk i Sverige førstkommende helg

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Folkerock på nordsamisk vis, krydret med litt joik og irske strofer.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?– Det må bli «Heia TIL» for jeg regner med at det er hjemmepublikum som sørger for avtrekkeren. – Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Det må være engang for en stund siden, vår andre konsert noensinne faktisk, en gjeng nervøse, uøvde og urutinerte gutter skulle spille konsert i Bodø for 13 personer. Ja, etter 5 låter vurderte vi å si det var den siste. Det var elendig, men visst faen gjennomførte vi!– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Uten noen økonomiske begrensninger…– Oi, den var vanskelig, siden vi allerede har hatt basseng, lavvuer, god mat og drikke på backstage. Men, har enda ikke fått mine hvite tennissokker som jeg skriver på hver eneste rider!

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.– Da må jeg trekke fram Luxus Leverpostei, seriøst, jeg kan alle låtene ut og inn!

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?– Vi fikk faktisk forespørsel om å komme og spille på julebordet til en beryktet (uten å nevne navn) motorsykkelklubb. Litt artig tanke nu i ettertid, men litt usikker den gang. – Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Selvfølgelig 100% glamrock! – Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?– Resirkulert er rådyktig! – Når så du sist ditt eget blod?– Må være neseblod.