For to år siden hadde August (27) aldri sunget. Nå gir Tromsø-artisten ut sin femte singel på globalt storselskap.

Fredag slapp han sin femte singel, «Fakes & Lies». På tross av en snau million strømminger på Spotify alene, er August Ubeda fortsatt et nokså ubeskrevet blad.
NY STJERNE: Tromsø-artisten August Ubeda er hundre prosent selvlært. Fredag slapp 27-åringen sin femte singel. 
        
            (Foto: Olav Stubberud)

NY STJERNE: Tromsø-artisten August Ubeda er hundre prosent selvlært. Fredag slapp 27-åringen sin femte singel.  Foto: Olav Stubberud

27-åringen fra Tromsø har ingen form for musikalsk bakgrunn, men musikken han lagde i sitt enkle, lille hjemmestudio førte raskt til interesse fra NRK P3 og mp3.

– All musikken er «hjemmelaget». Jeg er helt selvlært, og hadde aldri laget musikk for tre-fire år siden. Det er faktisk bare to år siden jeg begynte å synge, sier August Ubeda.

Skiftet navn

Det globale gigantselskapet Sony Music sikret seg signaturen til den lovende artisten i fjor.

– Da jeg inngikk en avtale med Sony, fant jeg ut at jeg skulle satse skikkelig på musikken. Jeg sluttet på skolen og flyttet fra Gjøvik til Oslo. Om man skal bli skikkelig god til noe, tror jeg ikke man kan holde på med fjorten forskjellige ting på én gang, sier Ubeda.

– Du skiftet vel også artistnavn fra Oysang til August?

– Ja, det var Sony som foreslo det under vårt første møte. Det var for så vidt greit, siden jeg endte opp med å måtte forklare Oysang-navnet hele tida.

– Kan være et helvete

– Hvordan vil du selv beskrive musikken din?

– Det er veldig vanskelig, men all musikken er basert på pop. Jeg håper å overraske meg selv. Å skape noe nytt er en stor glede for meg, men å lage musikk kan også være et helvete, sier han, og legger til:

– Noen ganger våkner jeg opp, og spør meg selv «hva faen var det derre pisset du lagde i går», hehe.

Vil bli liveartist

August har aldri holdt konsert, men har tar gjerne turen opp til Tromsø for å spille live.

– Jeg er helt i startgropa, og har kun sittet på gutterommet og produsert, bortsett fra noen DJ-jobber. Men jeg planlegger å spille konserter i fremtiden, sier han.

– Du har vel en drøm eller ambisjon om å bli popstjerne?

– Jeg har i alle fall et mål om å bli bedre og bedre til å lage musikk, og ser gjerne at biproduktet av bedre musikk blir flere lyttere, medgir Ubeda.