Ukas artist

Full operatrøkk i gitarforsterkeren - og på Alfheim!

Bli kjent med musikere fra, bosatt i eller på vei til Tromsø gjennom Feedback. Ukas artist er Pristines gitarist Espen Elverum Jakobsen som spiller på Blå Rock fredag kveld. Det er den eneste slippkonserten bandet spiller i Norge. Nå har Feedback advart deg!
Espen Elverum Jakobsen. 
        
            (Foto: Privat)

Espen Elverum Jakobsen.  Foto: Privat

Navn: Espen Elverum Jakobsen
Alder: 37
Band: Pristine
Aktuell med: Ny skive med Pristine, «Road back to ruin», som slippes 19.april.
Gig-aktuell: Spiller med Pristine på Blårock fredag 1.mars. Kom kom kom!!

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– Jeg spiller forskjellige typer musikk, men akkurat nå går det mye i jazzrock fra 70-tallet siden det er denne musikken jeg studerer på masteren min ved musikkonservatoriet. Med Pristine så ligger vi nok litt i samme tiår, men mere bluesrock inspirert.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
– Tror jeg ville ha kjørt på med «Nessun Dorma» av Puccini, gåsehud-arie nr.1 ... eller kanskje «Don’t stop believin’» av Journey, topplåt.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
– Kommer ikke på noe verste opplevelse, men jeg hadde en interessant opplevelse i Taipei i Taiwan da vi spilte der med Adjágas for en del år siden. Vi skulle spille utekonsert og allerede på lydprøven hørte jeg at det var noe veldig galt i gitaravdelingen. Uansett hvor jeg snudde meg så tok gitaren inn noe som kunne høres ut som veldig høy taiwansk opera. Jeg klarte til slutt å finne en retning å peke gitaren i der jeg ikke fikk noe opera gjennom gitaren, mén det var bare hvis jeg sto med ryggen mot resten av bandet. Så gjorde jeg det gjennom hele konserten. Det hendte jo at jeg glemte meg av og rørte litt på meg, noe som førte til full operatrøkk gjennom gitarforsterkeren min.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Uten noen økonomiske begrensninger…
– Bestemor sin hjemmelagede kjøttrull. Hun lager den kun til jul så det er ganske eksklusive greier, og sinnsykt god.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.
– The Shadows. Dette bandet har jeg hatt med meg helt siden jeg begynte å spille gitar i en alder av seks år. Pappa hørte på Hank Marvin og Chet Atkins så det er vel han jeg kan takke. Jeg hadde også et band i mine tidlige ungdomsår som het «Espen og de skyggeløse» som selvfølgelig spilte utelukkende musikk av The Shadows.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– Tja, si det. Kanskje på en Trump-rally. (Ser ikke ut som de booker noen for tida, journ. anm.)

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Klassisk musikk, helt klart. Jeg hører mer og mer på klassisk musikk for hvert år.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
– Er mange bra band og artister fra Tromsø for tiden så det blir veldig vanskelig å si, men jeg sier Alexander Aarøen Pedersen, Mørk og A million pineapples.

– Når så du sist ditt eget blod?
– Forrige mandag. Jeg klarte jaggu å kjøre en spiker inn i langfingeren på venstre hånd: Passet jo helt fantastisk bra siden jeg hadde hovedinstrumenteksamen på konsen dagen etter.