Ukas artist

«Ei nøktern jente fra en nordnorsk fjordkrok»?

Bli kjent med musikere fra, bosatt i eller på vei til Tromsø gjennom Feedback. Ukas artist er Marie Vangen som gir ut ny låt til neste uke.
SELFIE: Marie Vangen gjør seg til for fotografen. 

SELFIE: Marie Vangen gjør seg til for fotografen. 

Navn, alder: Marie Vangen, 39.
Aktuell med:
Singelen «Little Can We Do About The Rain» slippes på alle plattformer fredag 15. mars. Den er første smakebit fra et fullskala album som trolig kommer ut sent 2019.
Gig-aktuell: 
En hel rekke duo-konserter rundt i fylket med gitarist Tore Bruvoll, bl.a. på Svermeri og på gullsmed Wintervold(!) her i Tromsø, henholdsvis 5. og 6. april.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– Javisst. Vi snakker varm, melodisk og luftig pop, hvor teksten får masse plass og hvor andre rytmiske sjangre som jazz og rock også får være med på leken innimellom.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
– Her ser jeg for meg flere ulike, mildt sagt krevende scenarioer, og tror jeg heller mot det alternativet hvor jeg like godt får hordene med på allsang. Kunstnerisk integritet er ikke verdt mye i denne situasjonen, så jeg drar på med «Sexbomb» av Tom Jones, og satser på at det blir topp stemning.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
– Ingenting slår trappeulykka mi under Varangerfestivalen 2016. Det et var skikkelig filmstunt-aktig fall med forlengs rulle over minst 11 trinn, før jeg endte turen med et sabla smell på et trapperepo. Der ble jeg ble liggende i flere minutter før jeg overhodet klarte å sjekke om alle vitale deler faktisk fungerte. Jeg slapp heldigvis unna med en helt avsindig trøkk i den høyre hofta og skinka, som var blå som en blomstereng i flere uker. Et utrolig hell i uhellet gjorde at blåmerkene lot seg skjule under stoffet på den ellers temmelig avslørende buksedrakten jeg skulle ha på scenen dagen etter. Vondt var det, men historien ble jo god da. Og langt fler enn vanlig fikk se rompa mi de påfølgende dagene.

 
– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Uten noen økonomiske begrensninger…
– Neimen om jeg vet! Jeg er jo bare ei nøktern jente fra en nordnorsk fjordkrok. Men litt grillet kongekrabbe og en perlende hvitvin gjør meg jo alltid begeistret da. Og kanskje jeg kan slenge på ei himmelseng? Og frisøren min?


– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.
– Tja, tipper få vet at jeg digger The Doors, og at jeg må hoppe litt opp og ned når jeg hører gamle hits fra Mariah Carey.


– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– En dimmefest på Svingen på Bardufoss.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Soul, kanskje.


– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
– Jeg tror Hollow Hearts når superlangt. De har sånn driv og er kjempegode. Om de vil forbigå Dagny i fontstørrelse spørs vel likevel.

– Når så du sist ditt eget blod?
– Det gjør jeg forholdsvis regelmessig.

Og mens vi venter på Marie Vangens nye låt, kan vi kose oss med «Det e her vi tar farvel» fra 2018: