Kråkesølv kommer til Bukta for feire et spesielt jubileum

Bodø-bandet spiller debutplata i sin helhet under sommerens Buktafestival.
NYTT OG GAMMELT: Kråkesølv skal feire debutplatas 10-årsjubileum, men også spille låter fra sitt kommende album, under Buktafestivalen til sommeren. 
        
            (Foto: Dan Mariner)

NYTT OG GAMMELT: Kråkesølv skal feire debutplatas 10-årsjubileum, men også spille låter fra sitt kommende album, under Buktafestivalen til sommeren.  Foto: Dan Mariner

I år er det ti år siden Kråkesølv slapp debutplata «Trådnøsting». Bodø-bandet gjorde seg bemerket, blant annet på grunn av sine tekster på dialekt, og debuten ble nominert til to Spellemannpriser.

Til sommeren er Kråkesølv invitert til Telegrafbukta, for å feire 10-årsjubileet gjennom å spille plata i sin helhet.

– Trådnøsting har jo blitt en kulturskatt her til lands, og står personlig fram som en av mine absolutte favoritter, ever! Det er så utrolig kult at en gjeng med tenåringer fra Bodø har inspirert en hel generasjon nye nordnorske musikere, sier kunstnerisk leder i Buktafestivalen, Kristine Marie Børresen.

LES OGSÅ: Ingen annen norsk popartist har like høyt toppnivå

Kråkesølv skal åpne lørdagens program, ifølge Børresen. Konserten under Bukta er blant noen få eksklusive konserter bandet gjør denne sommeren, skriver Buktafestivalen i sin pressemelding.

Bodøværingene skal etter planen også spille noen smakebiter fra sitt kommende album.

– Jeg har hørt så utrolig mye på «Trådnøsting», og jeg tror ikke jeg kommer til å være alene om å synge med når Kråkesølv inntar Telegrafbukta til sommeren. I tillegg blir det spennende å høre hva nytt de har å by på, uttaler Børresen.

LES OGSÅ: Viser som skinner i mørket