«Den nye hiphopen» til Rakettnatt

Unge Ferrari og amerikanske Princess Nokia spiller på Stortorget i Tromsø til sommeren.
RAP TIL RAKETTNATT: Den feministiske New York-rapperen Princess Nokia besøker Tromsø og Rakettnatt for første gang kommende sommer.  
    
      (Foto: Alberto Vargas)

RAP TIL RAKETTNATT: Den feministiske New York-rapperen Princess Nokia besøker Tromsø og Rakettnatt for første gang kommende sommer.   Foto: Alberto Vargas

Fredag offentliggjorde Rakettnatt to nye navn til sommerens festival: Princess Nokia og Unge Ferrari. Festivalen knytter begge artistene opp mot den nye generasjonen av emo-hiphop.

– Disse to artistene representerer den nye hiphopen. De utfordrer grenser med musikken og uttrykket sitt, og representerer spennende sjangerbrytninger, mener Rakettnatts festivalsjef Stian Johansen.

LES OGSÅ: Musikkintervjuet, Karpe

Spilte for utsolgt hus

Østlendingen Unge Ferrari har fått gjort mye siden debutplata i 2015. 28-åringen har samarbeidet med blant annet Tomine Harket, OnklP og Lars Vaular, samt startet gruppa MARS sammen med Karpe og Arif.

POPULÆR ØSTLENDING: Unge Ferrari spilte for to utsolgte hus i Tromsø i februar. Til sommeren kommer rapperen tilbake, denne gang ril Rakettnatt.  
    
      (Foto: Adam Falk)

POPULÆR ØSTLENDING: Unge Ferrari spilte for to utsolgte hus i Tromsø i februar. Til sommeren kommer rapperen tilbake, denne gang ril Rakettnatt.   Foto: Adam Falk

– Det er utrolig vanskelig å mikse emo og hip hop live på konsert, men det ser ut som Unge Ferrari var født til å gjøre dette, sier Rakettnatts bookingsjef Vasil Gjuroski.

Rapperen holdt to utsolgte konserter på Studentsamfunnet Driv så nylig som i januar.

LES OGSÅ: Tre nordnorske artister klare for Rakettnatt

Feminist fra New York

New York-rapperen Princess har gjort seg bemerket både på og av scenen.

– Princess Nokia er en spennende artist med feministisk trykk. Hun kjemper for rettferdighet, og har tidligere blitt skrevet om fordi hun kastet suppe på en rasist på undergrunnen i New York, sier Johansen.

26-årige Princess Nokia har tidligere besøkt undergrunnsscener i hovedstaden, men spiller i Tromsø for første gang kommende august.

LES OGSÅ: Ingen annen norsk popartist har like høyt toppnivå

Rakettnatt 2019 går av stabelen 23. og 24. august.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.