Fredag offentliggjorde Rakettnatt to nye navn til sommerens festival: Princess Nokia og Unge Ferrari. Festivalen knytter begge artistene opp mot den nye generasjonen av emo-hiphop.

– Disse to artistene representerer den nye hiphopen. De utfordrer grenser med musikken og uttrykket sitt, og representerer spennende sjangerbrytninger, mener Rakettnatts festivalsjef Stian Johansen.

LES OGSÅ: Musikkintervjuet, Karpe

Spilte for utsolgt hus

POPULÆR ØSTLENDING: Unge Ferrari spilte for to utsolgte hus i Tromsø i februar. Til sommeren kommer rapperen tilbake, denne gang ril Rakettnatt. Foto: Adam Falk

– Det er utrolig vanskelig å mikse emo og hip hop live på konsert, men det ser ut som Unge Ferrari var født til å gjøre dette, sier Rakettnatts bookingsjef Vasil Gjuroski.

Rapperen holdt to utsolgte konserter på Studentsamfunnet Driv så nylig som i januar.

LES OGSÅ: Tre nordnorske artister klare for Rakettnatt

Feminist fra New York

New York-rapperen Princess har gjort seg bemerket både på og av scenen.

– Princess Nokia er en spennende artist med feministisk trykk. Hun kjemper for rettferdighet, og har tidligere blitt skrevet om fordi hun kastet suppe på en rasist på undergrunnen i New York, sier Johansen.

26-årige Princess Nokia har tidligere besøkt undergrunnsscener i hovedstaden, men spiller i Tromsø for første gang kommende august.

LES OGSÅ: Ingen annen norsk popartist har like høyt toppnivå

Rakettnatt 2019 går av stabelen 23. og 24. august.