Det gratis og rusfrie formiddagsprogrammet under sommerens Buktafestival går av stabelen lørdag 20. juli. Dørene åpner klokken 11.00. Da kan både store og små oppleve følgende artister:

Telegrabukta-scenen:12.30 The Northern Belle13.45 Erlend Ropstad

Paradisbukta-scenen:12.00 Not My Time To Die13.15 Ringo Moon

Little Henrik-scenen:12.00 Open Window13.15 Kryp

– Vi er skikkelig fornøyde med sammensetningen av programmet til Bukta for alle i år. Her er det virkelig noe for alle, og det ligger an til en skikkelig trivelig lørdag for både store og små i Bukta denne lørdagen, sier Buktafestivalens kunstneriske leder Kristine Marie Børresen.

Spellemann-nominert i år

Erlend Ropstad og The Northern Belle er de to mest etablerte navnene som spiller under gratisarrangementet. Ropstad spiller på Buktafestivalen for første gang, mens The Northern Belle sist opptrådte i Telegrafbukta i 2015.

Erlend Ropstad.

Americana-bandet The Northern Belle, som frontes av Tromsø-kvinnen Stine Andreassen, ga ut sitt andre studioalbum, «Blinding Blue Neon», i 2018. Plata fikk positiv kritikk i Feedback og var blant årets Spellemann-nominerte i country-klassen.

– Jeg gleder meg veldig til både The Northern Belle og Erlend Ropstad på Telegrafbukta-scenen. To forskjellige band som begge har gitt ut to skikkelige flotte plater, som har blitt spilt mye på Bukta-kontoret den siste tiden, sier Børresen.

Unge konkurransevinnere

«Bukta for alle»-programmet kompletteres av Bukta Battle-konkurransevinnerne Not My Time To Die (Alta/Kjøllefjord) og Ringo Moon (Tromsø). På Little Henrik-scenen slippes tromsøgruppene Kryp og Open Window løs. Førstnevnte ga ut sin første EP i 2018, og vant Rock mot rus på Andenes tidligere i april.

– Det er en del aktiviteter rettet mot barn under «Bukta for alle», så hvorfor er det ingen musikk med barn som målgruppe?

– Vi ønsker å gi folk en smak av Bukta, altså artister lik dem som spiller på kveldsprogrammet – som gjør det litt unaturlig å booke barneartister. Tidligere år har vi allikevel hatt artister som appellerer til barn i Lillebjørn Nilsen og Meg og kammeraten min på programmet, sier Børresen.