Ukas artist

– Unødvendig å veive med pistol når en fullsatt stadion skal underholdes

Bli kjent med musikere fra, bosatt i eller på vei til Tromsø gjennom Feedback. Ukas artist er Rune Sivertsen i Dull Boy Jack som er ute med ny EP.
LYDKANON: Rune Sivertsen. 
        
            (Foto: Privat)

LYDKANON: Rune Sivertsen.  Foto: Privat

Navn, alder: Rune Sivertsen, 43
Band: Bassist i Dull Boy Jack
Aktuell med: Dull Boy Jacks nye EP «Riot»

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– Vi i Dull Boy Jack spiller groovy, bredbeint rock'n roll. Litt sånn 70-talls tungrock blandet med  grunge ispedd noe av popmusikkens utsøkte enkelhet. Har vel i løpet av de 13 årene vi har eksistert funnet vår sound.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
– «Don't need a gun» av Billy Idol. Er da unødvendig å drive å veive med pistol når det er en fullsatt stadion som skal underholdes.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
– Det må være konserten vi gjorde på Bastard Bar i mars 2015, en konsert jeg egentlig ikke husker så veldig mye av. Det viste seg noen dager senere at jeg hadde utviklet diabetes type 1 som hadde gått ubemerket og uoppdaget så lenge at kroppen var nær ved å bare klappe sammen, så da bar det rett på akutten og innleggelse. Den konserten ble gjennomført på rein stahet og pur rockevilje.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Hva krever du at arrangøren skal stille med?
– Bacon.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg?
– Jeg er faktisk veldig, glad i Faithless. Var en periode på slutten av 90-tallet da rockemusikken var stort sett enten fraværende eller rett og slett bæsj. Da fant jeg ut at det var mye bra innen elektronica- og housemusikk. Mener seriøst at «Reverance»- skiva til Faithless er ett av de mest velproduserte albumene som ble utgitt på 90-tallet. Den er gull!

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– Et arrangement der enten scene, lokasjon eller utstyr er underdimensjonert og lite gjennomtenkt. Vi har tidligere spilt på en festival ute i Lofoten, der arrangøren hadde satt opp scena i et lang og veldig lavt øltelt, det var som en lydkanon som tvang folk til evakuering, hehehe. Passa fint til en akustisk konsert, men ikke til en rockegigg... Men gøy var det læll!! Var visstnok kjempelyd utenfor teltet!

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Har jo egentlig alltid hatt en drøm om å spille i et skikkelig death metal band, men hadde nok sikkert endt opp med å lage no mørk, seig, elektronisk avant-garde musikk...

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
– Jeg håper jo at gutta i Dienamic skal få full klaff... selv om de har emigrert fra Tromsø til södra Sverige for å få oppfylt drømmen sin. Men de jobber og står på og leverer skikkelig kvalitetsmetall. Ellers så er jo Endolith et band som virkelig har potensiale til å slå igjennom.

(Dienamics hjemmeside, står det nå at de er «Arctic Death Thrash hailing from Gothenburg, Sweden». Ambisiøse gutter, det feirer vi med en musikkvideo, selv om domenet deres fremdeles er «.no». Journ. anm.)

– Når så du sist ditt eget blod?
– Ser mitt eget blod flere ganger hver eneste dag ettersom jeg har blitt diabetiker og må sjekke både blodsukkeret mitt jevnlig og sette insulinsprøyter.