Navn, alder: Øyvind Estensen, 43 årBand: Rock & Roll RetributionAktuell med: EP med 3 låter som omhandler egne, til dels uhørte erfaringer, pluss flere festivaljobber i sommerGig-aktuell: Rorbua 10 og 11 mai.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Bandet spiller det som VAR hardrock på 70-tallet. I dag er denne musikken helt stueren og folk fra 5 til 90 år digger den!

Vi blåkopierer ikke låtene, men lager våre egne, fiffige arrangementer og elementer i låtene. Men gjenkjennelsesfaktoren er alltid 100% tilstede.

Oppå dette har vi «krydret» med 2-3 håndfuller med allsangklassikere, rett og slett bauter av låter i musikkhistorien. Dette for å tilfredsstille et variert pub- og festivalpublikum.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?– Det må bli «Yum Yum Gimme Cum» med the artist formerly known as Sway.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Må være når vi ble booket til en jobb meget langt nord. Fly Trondheim-Oslo-Kirkenes og leiebil til konsertstedet. Da vi ankom, hadde ikke arrangøren tid til å ta i mot oss. Vi ordnet oss selv for gig og dro på hotellet. Der møtte vi et band, hvor trommisen hadde munndiare. Han fortalte opp og i mente om de 20 trommesettene han hadde (i kjelleren) pluss trommesettet han personlig hadde kjøpt av Ringo Starr. De to var visstnok omgangsvenner(!). I tillegg skulle trommisen spille før oss den kvelden med 70 grader i feber!

Vi går på scenen med skyhøy attitude (etter Tom Petty-tribute og Creedence-tribute).

Resultatet? Folk reiser seg og forlater konserten under første låt …

Vi gjennomfører 1 1/2 times konsert, pakker sammen, drar på hotellet og reiser hjem påfølgende dag. Fortsatt uten å ha møtt noen som hadde med arrangementet å gjøre.

En erfaring rikere!

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Hva krever du at arrangøren skal stille med?– Espen Lind akustisk backstage, vann, 5 stykk håndklær og en Smørbukk sjokolade til meg.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.– Pink!!! Hun er bare et fyrverkeri av en artist og entertainer! Skal på konsert med henne i Stockholm i august.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?– Trekkspillfestivalen i Selbu, dansegalla i Bjugn eller bobiltreff i Terråk

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– Enda hardere rock

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?– Nå er det flere store artister fra Tromsø: Espen Lind, Røyksopp, Lene Marlin, Pussycats og Biosphere. Disse har jo allerede slått igjennom, så det neste bandet som blir stort må være Phandrom.

– Når så du sist ditt eget blod?– Etter en liten sykkeltur (ett tråkk på pedalen). Hadde akkurat avsluttet et karsklag (11 timer langt) og besluttet å sykle hjem … Dårlig valg. Våknet opp på sykehus med kraniebrudd og knust øyehule. MYE blod … og generelt meget dårlig fysisk tilstand de neste ukene.

Og hvis Espen Lind-fansen nå føler: «We're Not Gonna Take It», så vet dere hvor dere finner Øyvind Estensen til helga.

ROCK STAR POSE: Det er ikke bare i kjeften Øyvind Estensen er rock star. Også på bilder og på gitaren. Foto: Olav T. Søla/ Søla Fotofilm