Elevene ved ungdomsskolen arrangerer selv festivalen, som er nummer syv i rekken. Som en del av valgfaget Sal og scene er Jenny Alvarstein og Mikkel Rundberg blant avgangselevene som jobbet mye med årets festival.

Musikkfestivalen i skolegården på Sommerlyst ønsker å være en møteplass for ungdom i Tromsø.

– Vi har aktiviteter og turneringer der alle kan delta, så man må ikke være musikkinteressert for å komme på festivalen, sier Alvarstein.

– Festivalen er gratis, og åpen for alle, legger Rundberg til.

Spons fra lokale bedrifter

Publikum kan selv velge om de vil betale en sum ved inngang, men det er ikke noe «lavbudsjett-program» Sommerlyst Ungdomsfestival tilbyr fredag. Stavanger-bandet Sløtface er headliner, og skal dele scene med Tromsø-gruppene The Modern Times, A Million Pineapples, Ringo Moon og Good Guess.

HEADLINER: Stavanger-bandet Sløtface, som tidligere har spilt på Blå Rock Cafe og Driv, spiller for ungdom under 18 på Sommerlyst Ungdomsfestival fredag.

Arbeidet med å hente inn sponsorer er omfattende, for å dekke inn honorar til artistene, og andre utgifter.

– Vi får en del spons fra kommunen, men bedrifter som Appelbom, Kræmer, Lerøy med flere har også bidratt, sier Alvarstein.

– Og The Egde stiller med gratis hotellrom til artistene, legger Rundberg til.

Få andre konserter for ungdom

En del av årsaken til at Sommerlyst Ungdomsfestival arrangeres, er at Tromsø har få konserter for publikum under atten år, sier arrangørene.

FESTIVAKLARE: The Modern Times tar turen over brua fra Tromsdalen, og opp til Sommerlyst, for å spille gratis utendørskonsert fredag. Foto: Terje Arntsen

Jenny og Mikkel mener årets festivalområde blir ekstra bra.

– Scenen skal stå på fotballbanen, og det vil stå boder med lokal mat rundt i omkring i hele skolegården, sier Alvarstein.

Sommerlyst skole har blitt omtalt i sammenheng med rus, vold og trusler denne våren. Avgangselevene ser fram til at festivalen skal sørge for litt positivt fokus på skolen.

– Dette er et rusfritt arrangement, som er veldig viktig for oss. Alle skal føle seg trygge på festivalen, og det vil være både vakter og foreldre til stede under hele arrangementet, sier Alvarstein.

Festivalen er åpen fra klokken 17.00 til 22.00 fredag kveld.