Ukas artist

– Jeg kutter meg selv absolutt hele tiden!

Bli kjent med musikere fra, bosatt i eller på vei til Tromsø gjennom Feedback. Ukas artist er Håkon Gebhardt fra Motorpsycho, HGH, Meg og kammeraten min, The International Tussler Society, Monster Blomster og Ida Jenshus Band (blant mye).
SELFIE: Feedback bruker å be om en selfie fra Ukas artist og når en 50-åring som Håkon Gebhardt får det til så perfekt, så burde det være mulig for den yngre garde også. Vi nevner det bare. Vi legger også merke til at det er sol i Firenze. 

SELFIE: Feedback bruker å be om en selfie fra Ukas artist og når en 50-åring som Håkon Gebhardt får det til så perfekt, så burde det være mulig for den yngre garde også. Vi nevner det bare. Vi legger også merke til at det er sol i Firenze. 

Navn: Håkon Gebhardt eller Haakon her i Italia!
Alder: 50 år i dag.
Aktuell med: Nytt innspillingsstudio i Firenze. Das Boot Studio tar ferden videre i Italia. (Og bursdagsbarn!)
Gig-aktuell: «Gig-aktuell» er jeg vel ikke akkurat nå for tiden. Spiller litt for skilpaddene i hagen når det klør for mye i spillefingrene.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– Jeg spiller den musikken som kommer ut av meg litt avhengig av humør den dagen. Liker å se hva som kommer når jeg plukker på gitaren, og setter fingrene der jeg synes det ser lett og litt rart ut! Spiller ikke veldig teknisk musikk, det må ligge naturlig for fingrene mine

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
– Siden jeg har bursdag i dag må det bli «Birthday Boy» med The Residents.

Og skulle du ha lyst til å øve deg slik at du kan synge med Gebhardt når han står på Alfheim, er dette låten:

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turné?
– Verste turneopplevelse var da jeg hoppet barfot av scenen på Knack i Berlin, og landet med venstre fot på et avkuttet ølglass. Det ble noen sting, noen dager i ro på hotell , og foten foten høyt på en flightcase resten av turneen. Lite hi-hat bruk endel konserter der.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Uten noen økonomiske begrensninger.
– En trojansk hest full av Lohengrin-sjokolade!!!

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.
– Jeg kan ikke si at jeg rå-digger Il Volo (European songcontest deltakere fra Italia), men jeg blir i sykt godt humør av enkelte av sangene deres. «Musica che resta» som de sang i årets Sanremo kvalifisering, (uten å komme videre) får jeg ikke ut av hodet. Linjen «Siamo sole un giorno di pioggia» er så platt at jeg blir helt matt, og bare må smile!

(For de av oss som ikke er så stiv i italiensk betyr det «Vi er alene på en regnfull dag», ifølge Google Translate. Så det kan vel egentlig bety hva som helst. Journ. anm.)

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– Et sted jeg ikke kan komme til med buss, tog, buss for tog, fly, båt eller taxi ettersom jeg ikke har lappen og ikke kan kjøre selv.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Jeg har ikke noe svar på det enda. Jeg søker alltid etter noe nytt musikalsk. Når jeg finner en ny sjanger, eller finner opp en ny sjanger, skal jeg melde til dere.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
– Jeg må melde pass når det kommer til å si hvem som kommer til å bli den største artisten fra Tromsø i fremtiden, men håper det blir noen fra Kroken. Hver gang jeg har troa på noe, så kan du banne på at det ikke er noe mange andre plukker opp. Så det vil være et «bad omen» om jeg skulle prøve meg på å gjette det. Ikke har jeg fått fulgt med på hva som beveger seg under overflaten i Tromsø de siste par årene heller, dessverre.

– Når så du sist ditt eget blod?
– Mitt eget blod ser jeg nesten daglig ettersom jeg ikke sitter mye i ro. Jeg snekrer, jobber i hagen, mekker i studio, river ned vegger, sager, graver og sliper dagen lang. Kutter meg selv absolutt hele tiden!

Gratulerer med dagen fra Feedback!