Lager «festival med mening» for 20. år på rad

Til tross for fjorårets brann i hovedhuset, kan Karlsøyfestivalen i år feire sitt 20-årsjubileum.
LAGER FESTIVAL: Frivilligansvarlig Succora Nordin har jobbet med Karlsøyfestivalen hvert eneste år siden starten. 30. juli kan festivalen feire 20-årsjubileum. Foto: Privat 

LAGER FESTIVAL: Frivilligansvarlig Succora Nordin har jobbet med Karlsøyfestivalen hvert eneste år siden starten. 30. juli kan festivalen feire 20-årsjubileum. Foto: Privat 

I fjor førte en pipebrann til at prestegården på Karlsøya brant ned til grunnen. Gjennom Karlsøyfestivalens levetid har det historiske bygget vært et av festivalens viktigste knutepunkt, og det har også fungert som gjestehus for artistene.

– Det var et slag i trynet at huset jeg vokste opp i brant ned, men det var likevel liten tvil om at det skulle bli festival i år også, forteller frivilligansvarlig Succora Nordin på Karlsøyfestivalen.

Logistikkutfordringer

Nordin er selv fra Karlsøya, men bor og jobber i Bodø. I år er hun tilbake på øya for 20. gang for å lage festival.

– Det har vært litt logistikkutfordringer med hvordan vi skulle skaffe overnatting for artistene, men dette har løst seg nå, sier hun.

ØNSKER NAVNEFORSLAG: Den minste festivalscenen har i år blitt litt større. Nå ber festivalen publikum om navneforslag til begge scenene. Foto: Privat 

ØNSKER NAVNEFORSLAG: Den minste festivalscenen har i år blitt litt større. Nå ber festivalen publikum om navneforslag til begge scenene. Foto: Privat 

Hun forteller at dette ble løst ved at eieren av den nedbrente prestegården, Stein Olsen, nå har kjøpt og klargjort et nytt hus på øya, som vil overta funksjonen som festivalens hovedhus.

LES OGSÅ: Setter opp ekstra festivalbusser

– I år vil artistene bo på den nyoppussede doktorgården på øya, forteller Nordin.

Tilbakeblikk på programmet

På årets program finner man blant annet navn som Razika, Joddski, Ágy, Skada Vara og The Late Great.

Som hvert år avsluttes det hele av Karlsøy Prestegård, men også flere av årets artister har spilt på festivalen tidligere.

– Jubileum betyr jo tilbakeblikk, så det er en miks av gammelt og nytt på programmet i år. Det er artig at så mange tidligere artister, som for eksempel Joddski, kommer tilbake, forteller hun.

Karlsøyfestivalen har alltid brukt slagordet «en festival med mening», så det står både seminarer og debatter med aktuelle tema på programmet.

LES OGSÅ: Polle (90) svingte seg med ungjentene på Eldrefestivalen

– Denne gangen er temaet miljø og kyst, et tema vi også har hatt flere tidligere år. Det er litt spesielt at noe vi har hatt fokus på i 20 år fortsatt er dagsaktuelt, mener Nordin.

Navnekonkurranse

I sommer har festivalen bygd ut den minste av sine to scener, og bestemt at scenene skal få navn. Festivalledelsen ber nå publikum om navneforslag.

– Vi fyller jo 20 år i år, så da syntes vi det var på tide at scenene fikk navn, påpeker Nordin.

Hun forteller at avstemningen vil skje på festivalens egen Facebook-side.

LES OGSÅ: «Applaus til de frivillige!»

– Vi har tre sett med navneforslag, samt et åpent hvor publikum kan komme med egne forslag. Vi trekker også ut to festivalpass blant alle som avgir sin stemme, sier hun.

I år arrangeres Karlsøyfestivalen 30. juli–4. august.