Ukas artist

- Opp på scena med verkende panne, opprevet strømpebukse og blødende kne

Bli kjent med musikere fra, bosatt i eller på vei til Tromsø gjennom Feedback. Ukas artist er Karoline Amb som holder konsert på Garasjen i helga sammen med Harald Bakkeby Mo.
KAROLINE AMB som gjestemusikant i Moskva. Bildet er brukt med tillatelse fra artist. 
        
            (Foto: A. Khoroshilov/ Metalkings.ru `m/)

KAROLINE AMB som gjestemusikant i Moskva. Bildet er brukt med tillatelse fra artist.  Foto: A. Khoroshilov/ Metalkings.ru `m/

Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– Musikken min akkurat nå er i vise/elektronika-landskapet. Norske tekster, Ringsakerdialekt for å være presis.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
–  «Duellen i LA», (VM 94 USA) med Vazelina Bilopphøggers!

Den ville slått an overalt, tipper Feedback-redaksjonen. Også på denne nettsida:


– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
– Premieren på Sommershow på Hamar for et par år siden: Fullsatt sirkustelt med 400 mennesker, vi skulle komme showende inn på første låt. Jeg smiler og vinker - det er slengkyss og full femininitet i det jeg spaserer sensuelt rett inn i den store bærestanga midt i teltet. Fortsetter som om ikke noe har skjedd selvsagt, opp på scena med verkende panne og oppdaget på første refreng at strømpebuksa var opprevet og kneet blødde.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Uten noen økonomiske begrensninger …
– Oprah Winfrey som assistent og mentaltrener. Hun hadde nok klart å skaffe til veie det meste vi behøvde backstage den kvelden.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.
– Jeg ser ikke for meg at folk i denne byen har gjort seg opp alt for mye tanker om hva jeg rådigger, så slik sett kan jeg jo bare fortelle at akkurat nå er jeg i en Mr Bungle-periode, det er lenge siden sist. Ellers er Lisa Dalbello definitivt høyt på lista. Jeg er generelt begeistra for musikk som groover, som appellerer til kropp og sjel. Forrige uke hadde vi blant andre Thea Hjelmeland på besøk her i byen som en del av Skolestartfestivalen, og hun er en dame det definitivt er verdt å sjekke ut. Supert initiativ av Tromsø kommune forresten, invitere alle ungdommer mellom 13-17 år og presentere en skikkelig festivalkontekst for dem som en del av Den kulturelle skolesekken. Viktig arbeid for både publikum og artister!

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– Årsmøte i klubben for folk som tror at å legge ned norsk landbruk ville vært et smart miljøtrekk.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Hvis jeg automatisk var god i håndverket kunne jeg tenkt meg jazz. Jeg jukser litt improvisasjoner av og til, men kunne tenkt meg og hatt teknisk overskudd på bassklarinett til å gjøre skikkelig pionerarbeid på det feltet.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
– Jeg håper på generelt nivå at kunstfolk fra Tromsø blir mer synlig nasjonalt.  For meg er det alltid ekstra stas når folk tør å by litt skikkelig på seg sjøl, som for eksempel Lisa Skoglund gjør, eller Opphav.

– Når så du sist ditt eget blod?
– Tja, sikkert sist jeg hadde mensen?