Ukas artist

– Vi spilte konsert og de to som kom var i slekt med en i bandet

Bli kjent med musikere fra, bosatt i eller på vei til Tromsø gjennom Feedback. Ukas artist er Mats Devik, vanligvis fra Cazadores, men i dag fra Just Did Doris.
STILLER OPP FOR BASTARD: Når Bastard bar feirer rund dag er Mats Devik og Just Did Doris et av bandene som markerer begivenheten med et eksklusivt comeback. 
        
            (Foto: Privat)

STILLER OPP FOR BASTARD: Når Bastard bar feirer rund dag er Mats Devik og Just Did Doris et av bandene som markerer begivenheten med et eksklusivt comeback.  Foto: Privat

Navn, alder: Mats Devik, 39
Band: Cazadores
Aktuell med: Just Did Doris-konsert, Bastard 28.09.19

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– Musikken min er pompøs, overdådig og selvhøytidelig. Jeg liker fine melodier og masse hooks, så det blir catchy. Plassér det gjerne et sted mellom pop og rock, var litt mer rocka før.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
– For å være helt ærlig, så trenger jeg ikke pistol mot tinningen for å synge karaoke. Jeg har radbrekket låter på karaokebar både lokalt og internasjonalt. Første gang var som tenåring i Frankrike, «Walk This Way» med Aerosmith. Den naila jeg. Sist var ganske nylig på Rorbua Pub, «Kiss From A Rose» med Seal. Den er akkurat like vanskelig som den høres ut. Hvis jeg skulle gjort noe på Alfheim burde det vært en fotball-låt av et slag, kanskje VM-låta til Shakira. «Waka Waka!»

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
– Det verste for et band på turné er hvis ikke det kommer folk på konserten. Vi spilte en konsert litt sør i landet, og de eneste som kom var to stykker som var i slekt med en i bandet. Nå ble faktisk det en bra konsert, med ekstranummer og full pakke, så det var et dårlig eksempel på verste opplevelse. Man gir alt når man først går på. Vi snudde en dårlig opplevelse til noe bra.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Uten noen økonomiske begrensninger …
– Jeg er enkel å ha med å gjøre backstage, så ansvar for rideren overlater jeg vanligvis til Lasse i bandet. Er det varmt backstage i Operaen? Kan man bade i popcorn? Kan man få et kvarters ukomfortabel stillhet med en sliten Bare Egil? Perfekt, trenger ikke mer.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.
– Hvor god tid har vi her? Folk vet neppe at en av de mest spilte låtene på Spotify'en min ifjor var En «Blå Løk» med Jørn Hoel. Det er en godlåt! I det siste har jeg hørt mye på Madonna og George Michael, de var skikkelig flinke. Også er det en mindre bevart hemmelighet at jeg er fan av Prince.

Hvem er ikke det? Særlig når han står på scenen og helt tydelig vet noe morsomt som ingen andre vet, som i denne videoen:

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– Moss.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Jeg har vært innom litt forskjellige sjangere, og er åpen for mye egentlig. Hvis jeg hadde vært flink på gitar kunne jeg tenkt meg og spilt noe skikkelig cowboy-musikk. Country, bluegrass. Spilt opp til låvedans. Ellers er det gøy å spille skikkelig funky greier, det ville også vært mer realistisk å gjøre for min del.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
– Lüt, Benjamin Mørk og Ida Kjeldsberg. Og alt Isak Harbitz involverer seg i. Torbjørn Thrane Sandnes som lysdesigner er allerede next level shit.

For en tilfeldighet. Vi har også trua på Lüt, Benjamin og Ida! Det feirer vi med en musikkvideo:– Når så du sist ditt eget blod?
– Sykt lenge siden!

– Hvorfor er det viktig for oss tromsøværinger å støtte opp om konsertscenene vi har her i byen? Hva betyr Bastard for deg?
– Det er viktig fordi scenen på Bastard har betydd mye for de fleste musikerne i byen, og det å ha en så fet plass å hænge på er ikke alle byer forunt. Ses på Bassa!

LES OGSÅ: «Byens beste bar» fyller ti år: – Det var her livet mitt begynte