Ukas artist

– Jeg vil ha en massør og en apekatt med sigar!

Bli kjent med musikere fra, bosatt i eller på vei til Tromsø gjennom Feedback. Ukas artist er Tobias Solheim-Nilsen som holder konsert med jazzprosjektet NYX til uka.
TROMMIS: Tobias Solheim-Nilsen 
        
            (Foto: Bård Mathisen/ Motskudd Media)

TROMMIS: Tobias Solheim-Nilsen  Foto: Bård Mathisen/ Motskudd Media

Navn, alder: Tobias Solheim-Nilsen, 27
Band: Jadudah, Dratapp, NYX, +++
Aktuell med: Betennelse i visdomstannen og som trommis i NYX
Gig-aktuell: Førstkommende tirsdag på Prelaten med NYX!

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– Spiller vel egentlig de fleste sjangre, men det går vel aller mest i pop og jazz. Musikk som som inneholder mye doble basstrommer holder jeg meg unna. Det får noen med talent for det ta seg av.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
– Hehe, her har jeg et «safe card» som jeg til og med kan teksten utenat på. I fjor ble jeg tvunget på bursdagsfeiringen til meg og en kompis til å synge karaoke, så da valgte jeg «Tequila» av The Champs. Herlig låt!

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
– For en del år siden så var jeg med på en liten turné i Russland der vi skulle spille i en bitteliten landsby nord i landet. Selve reisen dit var jo en opplevelse i seg selv med nattog fra Arkhangelsk. Fra togstasjonen til landsbyen kjørte vi i en gammel slitt varebil uten setebelter, der noen av setene var byttet ut med rullestoler som var festet til gulvet med kjetting. Hele greia var jo litt, ja, shabby.

– Deretter ble man innlosjert i en hytte av den gamle russiske typen med peis som eneste oppvarming. Alt var jo ganske koselig bortsett fra at man ikke fant ut før dagen derpå at pipa var delvis tett, så sovesalen der vi sov var dekt av røyk, og absolutt alt av klær stinket bål. Samtidig hadde sikkert alle en liten kullosforgiftning.

– Den dagen spilte vi konsert på det lokale kulturhuset, som ikke var pusset opp siden det åpnet en gang i mellomkrigstiden. Det hadde blant annet ikke innlagt vann, et toalett som på grunn av dette var mildt sagt helsefarlig å puste i, og temperaturen inne var toppen 10 grader. Alt var helt prima med andre ord. I tillegg stod man der i klær som stinket bål, samtidig som man var litt funky i magen på grunn av noen dårlige måltider. Men konsert skulle man jo spille uansett, så når man spilte konserten for de maksimum 10 i salen, kunne man ikke unngå å tenke «living the dream»… På toppen av det hele ble man kraftig forkjøla i løpet av kvelden, så det var jo en interessant tur.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Uten noen økonomiske begrensninger.
– Haha, hvor mye plass er det i avisen? Får velge uten noen tilfeldige punkter. Mat med lokale råvarer fra kjøkkenet til Maemo, egen bartender, massør, en apekatt med hatt og sigar, ballbasseng, en skål med kun sorte krokodiller, show med Gratis Øl (rakk ikke å kjøpe billett til neste show før det var utsolgt), håndkle og en flaske vann.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.
– Tja … Hører på så mye forskjellig at den «Discover Weekly»-lista mi på Spotify er et kaos uten like, men hvis jeg skulle trekke frem noe man skikkelig digger som folk kanskje ikke vet så er jo Gabrielle dritbra. Ellers er jo Olav Stedje en klassiker fra konservatorietiden.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– Donald Trumps bursdagsfeiring, eller FrPs Landsmøte.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Har jo en stor kjærlighet for R&B og HipHop, så hadde garantert gjort det.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
– Oi, for et umulig spørsmål å svare på! Vi har jo allerede Dagny som er stor. Jeg tror ikke folk skjønner hvor stor hun er! Ellers har vi selvfølgelig Lisa Skoglund og Hollow Hearts som er dritbra! Av nyere ting i Tromsø så hørte jeg SOÉs «All In» for litt siden. Har trua på det!

– Når så du sist ditt eget blod?
– Presterte å miste en cymbal på foten her om dagen når jeg kun gikk i sokkelesten. Hvite sokker var jo en god idé den dagen ...