Ukas artist

Jeg vil ha tequila, groupies og privat massør!

Bli kjent med musikere fra, bosatt i eller på vei til Tromsø gjennom Feedback. Ukas artist er Ida Jenshus som spiller på Blårock i neste uke.
IDA JENSHUS: Klar for Blårock den 4. oktober 2019! 
        
            (Foto: Pressefoto)

IDA JENSHUS: Klar for Blårock den 4. oktober 2019!  Foto: Pressefoto

Navn, alder: Ida Jenshus, 32
Band: Ida Jenshus
Aktuell med: Nytt album «From This Day On» og norgesturné!
Gig-aktuell: Blårock, Tromsø 04.10

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– Kosmisk poprockfolkamericana.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
– Björn Afzelius – «Tusen Bitar».

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
– Njæ, har vel opplevd litt av hvert de 12 siste årene på turné. Sånn er jo livet på vegen. Ups and downs. Så man blir ganske herda. Jeg er ikke så veldig nøye på det så lenge jeg har bra folk rundt meg og trives med det jeg holder på med. Men de verste opplevelsene har vært når jeg mister lyttinga mi på scenen og ikke hører en dritt og står og føler meg som verdens største idiot. Eller når jeg har vært veldig syk og reist og spilt masse.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Uten noen økonomiske begrensninger.
– Åisann. Mye tequila. Kanskje noen groupies. Og en privat massør/ kiropraktor!

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.
– Spice Girls!

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– HAHA, det kan jeg jo ikke si høyt. Men jeg skal ikke tilbake dit.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Tror jeg leker meg med litt diverse sjangre hele tiden. Personlig hører jeg på alt mulig. Men jeg har veldig lyst å lage en plate med symfoniorkester en gang. Og bare synge. Fokus på vokal og ikke spille noe instrument. Og også ei enda mer reinspikka popskive og bare danse masse. Med koreografi og det hele. Og kanskje ei jazzskive også. Jeg har lyst til å gjøre alt!

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
– Dagny er jo på god veg. Husker da hun varma opp for meg på Blårock for noen år siden. Hun er rå. For meg personlig vil Håkon Gebhardt alltid forbli den største. Han har vært en læremester, bandkollega og venn. Han var alltid den første til å lempe utstyr når vi var på vegen og poengterte alltid «Helt om natta, helt om mårrån, ja».

– Når så du sist ditt eget blod?
– HAHA, nok et veldig bra spørsmål her. Da jeg trakk ei tann i sommer. Det var noe dritt!