Ukas artist

- Jeg booker ikke mamma som pyrotekniker igjen

Bli kjent med musikere fra, bosatt i eller på vei til Tromsø gjennom Feedback. Ukas artist er Petter Anfinnsen (42) i Broken Harry som varmer opp for Stonebreakers til helga.
STAR STRUCK: Petter Anfinnsen sammen med Ahmed Nordin og Kirsti Heim (trommis og vokalist) i superbandet Alfheim Rockers på nabolagsfestivalen Alfheim Rock 2019. 
        
            (Foto: Privat)

STAR STRUCK: Petter Anfinnsen sammen med Ahmed Nordin og Kirsti Heim (trommis og vokalist) i superbandet Alfheim Rockers på nabolagsfestivalen Alfheim Rock 2019.  Foto: Privat

Navn: Petter Anfinsen, alder: 42
Band: Broken Harry
Aktuell med: Nylig gjennomført nabolagsfestivalen Alfheim Rock.
Gig-aktuell: Supportband for Stonebreakers plateslipp-konsert

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– Det er vanskelig å putte oss inn i en helt spesifikk sjanger, men du kan jo skrive noe slikt som beinhard rock ispedd både punk og blues. Faktisk litt tendenser til ska-riff i den siste låta vi lagde.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
– Med tanke på mine noe begrensede vokal-gaver, og en iboende aversjon mot karaoke, så tenker jeg at vi må dra litt på og synge Celine Dion med «My Heart Will Go On» mens storskjermene på Alfheim viser Leonardo DiCaprio synke sakte ned i avgrunnen. Det blir enten den eller «Juba Juba» med Knudsen og Ludvigsen tenker jeg.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
– Det må jo være den gangen på avslutningskonserten til skolebandet på Kvaløysletta Ungdomsskole da vi skulle covre «Enter Sandman». Jeg skulle spille trommer og ha vokal. Mora mi jobba i NRK og jeg hadde trygla henne om å få fatt i litt pyro fra en av studioproduksjonene, noe hun selvfølgelig klarte. Mamma fikser sånt. Vi hadde jobba hardt hjemme i stua med å time detonasjonen i forhold til låta, sånn at vi skulle få full effekt av bomba. Jeg glemte av, som 14-åring, å ta høyde for at mamma ikke var så stødig på å telle takta, så det endte med at hun holdt på å ta livet av Yngvar Mehus som stod og headbanga med gitaren i handa rett over pyroen. Endte heldigvis bra og det så kult ut både fra scenen og for publikum. Men jeg booker ikke mamma til å være pyrotekniker igjen.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Uten noen økonomiske begrensninger …
– Oooo, hvor skal man starte … Øl og snus i uante mengder er jo alltid en god start. Og fotmassasje til hele bandet. Det er akkurat i grensegangen mellom kleint og digg. Kanskje et ørlite kammerorkester som spiller strykerversjoner av låtene våre backstage? Jo, det er akkurat passe stormannsgalt til å funke helt kanon. Mens vi får fotmassasje og drikker øl. Det vil jeg ha.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.
– Har en skikkelig Sweet spot for Veronica Maggio. Og Sir Tobys Orkester. Litt sånn rolig P1-musikk det bandet der, men voldsomt koselig å sette på en sjelden gang når man er alene og ingen hører. Men liker mest tung rock da. Viktig å poengtere akkurat det. 

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– Ser for meg det hadde blitt ganske dårlig stemning å bli booka til en visefestival. Man skal være åpen for det meste, men jeg føler vel at Broken Harry på en visefestival hadde vært litt overkill.. Da hadde det passa bedre å bli booka til Bukta i 2020 (hint hint)

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Blues. Definitivt. Skikkelig Blues Brothers-blues med blåserrekke og full pakke. Men da må jeg ha en ES-355 Lucille-gitar. For det er tøft.

Selvfølgelig er det tøft. Og det markerer Feedback-redaksjonen slik:– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
– Der må jeg få si både This Royal Family og Bats of Congress i hver sin sjanger. To fantastisk kule band med vanvittig intense frontfigurer. Akkurat sånn som jeg liker det. Begge disse bandene kommer til å nå hur langt som helst.

– Når så du sist ditt eget blod?
– På øving denne uka. Klarte å spidde ringfingeren på venstrehanda på en litt dårlig avklipt streng. Gjorde jævla vondt å spille etterpå, men showet må jo gå videre. Er jo litt rock’n’roll å spille fingra til blods.