Ukas artist

– Jeg er livredd for at Egon skal kaldkvele meg med hestehalen sin!

Bli kjent med musikere fra, bosatt i eller på vei til Tromsø gjennom Feedback. Ukas artist er Øystein Blix i bandet LIV som spiller konsert på Garasjen til helga.
HOBBYSLAKTER: Øystein Blix. 
        
            (Foto: Johanne Blix)

HOBBYSLAKTER: Øystein Blix.  Foto: Johanne Blix

Navn: Øystein Blix.
Band: LIV, Tromsø kunstforsyning, Øystein Blix trio og Storvig/Blix duo.
Aktuell med: Åtte konserter i Troms og Finnmark forrige uke oginnspilling av andre plate med LIV hele denne uka, der Mari Boine skal være gjest og Andreas Mjøs er produsent.
Gig-aktuell: Førstkommende lørdag på Garasjen med LIV (Liv Hanne Haugen-vokal, Thierry Girault -piano/synth/vokal, Alain Kawczak-git og undertegnede på trombone/vokal)  i regi av Tromsø jazzklubb og samarbeid mellom Tromsø kunstforsyning og Sizzle Ohtaka fra Japan under vinterfestuka i Narvik

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– For det meste improvisert musikk. Jeg har bakgrunn fra jazzlinja ved NTNU, men har vel spilt det meste av sjangre opp igjennom årene: Konsert med Per Ivars orkester, elektronika med Klar Goi, plate med Sverre Kjeldsberg, afromusikk med Tamba Kounda og fri impro med Tromsø kunstforsyning, for å nevne noe

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
– «Jeg vil ha en blå ballong» av Arne Bendiksen.

Hva med en cubansk versjon?

– Hva er en av dine verste opplevelser på scenen eller turne?
– På turne med Jazz i Nord på begynnelsen av nittitallet: Vi skulle til Kirkenes og spille konsert, men da flyet i Tromsø hadde taxet til enden av rullebanen sa kapteinen: «Velkommen ombord på dette flyet til Oslo der vi skal være framme om en time og femti minutter». Jeg fikk umiddelbart panikk, løsnet sikkerhetsbeltet og begynte og grave fram trombonen fra bagasjehylla over setet. Ei flyvertinne kom springende og sa at at jeg måtte sette meg ned - dette kunne jeg ikke gjøre! Utrolig nok fikk vi gå av flyet og fikk også med bagasjen, slik at vi kunne ta flyet til Kirkenes i stedet. Det er sånt som var mulig for tjuefem år siden.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Uten noen økonomiske begrensninger…
– Personlig trener, jazzkvartett som spiller litt rolig taffel i hjørnet, franske oster og en god vin fra Jura

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.
– Frank Zappa. Jeg hørte enormt mye på ham på ungdomsskolen og gymnaset! Jeg hadde flaks de storebroren til en i klassen på ungdomsskolen solgte en haug med Zappaplater billig (50 kroner for dobbeltalbum). Jeg har alle platene fortsatt.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– Det må vel bli Egon Holstad sin 70-årsdag - jeg er livredd for at han skal kaldkvele meg med hestehalen sin!

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Jeg syns jeg bytter sjangre hele tida, men hvis jeg skulle prøvd noe helt nytt måtte det vel blitt garasjerock? (Sjakktrekk. Da blir du nok booka til Egons 70-årsdag! Journ. anm.)

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
– Uten tvil A Million Pineapples. De er dedikerte, unge, åpne og kule som bare det!

Feedback feirer deres forestående storhet med videoen til Moonstone:

– Når så du sist ditt eget blod?
– Ved kjøkkenbenken for noen uker siden, da vi hadde det årlige ritualet med å partere villsau sammen med en annen familie. Ekstra skarpe kniver for anledningen!