Ukas artist

- Det går vel greit med gospelkor på Alfheim?

Bli kjent med musikere fra, bosatt i eller på vei til Tromsø gjennom Feedback. Ukas artist er Karoline Olsen Stensland i KALI som slipper sin første låt på lørdag.
KALI: Karoline Olsen Stensland. 
        
            (Foto: Privat)

KALI: Karoline Olsen Stensland.  Foto: Privat

Navn, alder: Karoline Olsen Stensland, 24 år
Band: Artistnavn KÁLI, spiller og i bandet Soul Diggers og gjør ellers diverse freelance oppdrag med andre band.
Aktuell med: Jeg slipper min første utgivelse som KÁLI nå på lørdag, 30. november!
Gig-aktuell: Nå er det først og fremst jul, men på nyåret en gang spiller vi i Tromsø, følg med!

- Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
- Som KÁLI spiller jeg pop med en liten twist som jeg liker å kalle det. Jeg går master i musikkutøving på Konsen i Tromsø og har 60- og 70-talls soul som masterprosjekt, så alt i alt går musikken jeg spiller for det meste i soul- og popsjangeren.

- Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
- Lett. Det hadde vært «It’s Raining Men» av The Weather Girls. Hadde tatt med meg et gospelkor til å backe meg også, det går vel greit? Hadde vært megafett. (Klart det går greit. Vi gleder oss allerede! Journ. anm)

Så mye gleder vi oss faktisk:

- Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
- Har heldigvis ikke så mange av dem, men sang en gang rett etter jeg hadde trukket visdomstann. Se for deg noen som prøver å over-artikulere som bare pokker, men som samtidig så vidt klarer å åpne kjeften. Fælt syn for publikum. Fæl opplevelse for meg, men litt småartig å tenke tilbake på.

- Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Uten noen økonomiske begrensninger…
- Hadde jeg fått ubegrenset tilgang på søte tomater, gulrøtter og bananpannekaker med blåbærsyltetøy, ville livet vært flott!

- Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.
- Okei… Det er nå jeg kan velge å avsløre en av mine største guilty pleasures i musikkverdenen eller ta noe som kanskje virker overraskende på noen, men fortsatt er totalt innafor for en 24-åring som for lengst burde være ferdig med russetiden… Jaja, vi kjører på: Jeg spiller flaut mye TIX hjemme… Og så må jeg få nevne Rival Sons og artisten Aurora i tillegg, så dette ikke blir helt teit. Digger dem!

- Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
- Et eller annet arrangement for Den nordiske motstandsbevegelsen. Nå tror jeg ikke sannsynligheten for at de hadde booket meg kunne vært mindre heller, noe jeg egentlig sier meg meget godt fornøyd med.

- Hvis du skulle gjort et sjangerbytte - hvilken musikk skulle du laga da?
- Definitivt disco eller funk.

- Hvilken Tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
- Mye bra fra Tromsø for tiden, og det har det vel alltid vært. Må trekke fram A Million Pineapples her.

- Når så du sist ditt eget blod?
- Skulle virkelig ønske jeg hadde en artig og spennende fortelling, men det har jeg dessverre ikke. Jeg så sist mitt eget blod for et par dager siden da jeg pirket på et lite sår på venstre langfinger. Det blødde litervis.