Ukas artist

«Har ofte følt at livet mitt kunne vært basert på Spinal Tap»

Bli kjent med musikere fra, bosatt i eller på vei til Tromsø gjennom Feedback. Ukas artist er Thorbjørn Reppe i Sylfrekt Orkester som spiller på Virkelig Rocken 2019.
SPINAL TAP? Neida, bare Thorbjørn Sverre Reppe. 
        
            (Foto: Privat)

SPINAL TAP? Neida, bare Thorbjørn Sverre Reppe.  Foto: Privat

Navn, alder: Thorbjørn Sverre Reppe AKA Gul, 30
Band: Sylfrekt Orkester
Aktuell med: Ny single som heter «Ikkje synd i mæ»
Gig-aktuell: Virkelig Rocken 2019 // Dull Boy Jack // Sylfrekt Orkester på Prelaten

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– Veldig fort gjort å overtenke dette spørsmålet, men i ærlighetens navn så er vi jo bare et punkband. Et punkband med glade melodier, fete gitarsoloer og fokus på morsomme tekster. Men fortsatt bare et punkband.


– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
– Den er faktisk enkel. Min go-to låt i alle pressede situasjoner er Afromans «Because I got high». Den har jeg spilt både på jam på Bastard, diverse nachspiel og på stranda i Australia med barnefamilier på alle kanter. Føler meg trygg på å skape bra stemning med den.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
– Nå har ikke jeg vært på de kuleste og lengste turneene her i verden, men dessverre kunne jeg trolig skrevet en bok basert på dette spørsmålet. Har ofte følt at livet mitt kunne vært basert på Spinal Tap. Har opplevd å bli skyldig penger etter gig på tross av at vi overnattet i en gammel Audi midt på vinteren (kaaaaldt!), tømt et festivaltelt for folk i og med at vi var feil band på heelt feil plass, vært to stykker med hver sin kassegitar i en idrettshall med fem publikummere (pluss betjening da).  Aller verst var nok uansett den gangen bandet jeg spilte i ble oppløst på scenen på releasekonsert for vår egen EP. Man kan ikke dikte opp de greiene her!

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Uten noen økonomiske begrensninger …
– For meg er det viktig å aldri være en byrde for arrangør. Er så fort gjort og ikke bli invitert tilbake da og det er jo nedtur. Men åpner operaen pengepungen så skal de få servere. Jeg ønsker:

- Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

- Tog til Tromsø!!

- Et skjold over Tromsøya så vi slipper snømåking og glatte veier

- Rent vann, mat og utdanning til alle i verden under fattigdomsgrensa

Om dette blir for vanskelig og de bare kan levere fysiske ting backstage ønsker jeg noe sjokolade og ei kanne kaffe.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg
– De som kjenner meg, vet veldig godt at det nesten ikke finnes grenser for hvilke gems innenfor populærmusikken jeg kan finne på å høre på. Har mye kjærlighet for ABBA som skrev helt fantastiske poplåter som både var eklektiske og kommersielt suksessfulle. Hør og lær aspirerende popstjerner!

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– Jeg har jo en velutviklet dadbod (en lettere rund kroppsform vanlig hos middelaldrende menn som jo ofte er fedre) så om jeg hadde blitt booket til å spille for en kannibalstamme så hadde jeg trolig endt opp som snacks. Tenker at det hadde vært litt uheldig.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Noe funky og dansbart med cheesy synther.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
– Har en egen dedikert liste på Spotify for Tromsøartister så her er mye å plukke fra. Har et inntrykk av at det er færre band i byen nå enn for 10 år siden, men det er jevnt over en høyere kvalitet.

– Hollow Hearts har jeg klokketro på. De har hele pakken med fantastiske musikere, høy produktivitet og flotte låter. Ellers er jeg stor fan av This Royal Family, Resirkulert, Bats of Congress, A million Pineapples med flere.

Årets låt fra en tromsøartist for meg må uansett bli Lisa Skoglunds «Håpet i Høyspenn»! En meningsfull låt som er både vakker og en banger på samme tid. Tror vi kan vente store ting fra henne!

– Når så du sist ditt eget blod?
– Dette er vanskelig å tidfeste, men har trolig skjedd i forbindelse med enten uheldig biting av innsiden av egen munn eller bruk av tanntråd.