Trommeslager Geir Strand (54) døde brått – nå skal han hedres med minnekonsert

Geir Strand var en sentral aktør i Tromsøs musikkmiljø fra slutten av 70-tallet og utover. Nå tar venner og gamle bandkolleger et musikalsk farvel.
Bildet viser den 18 år gamle Geir Strand bak trommesettet i bandet Den Ellevte Finger, under Nattrocken på Brygga i Tromsø i 1983. Onsdag hedres Strand, som døde i desember, gjennom en minnekonsert på Bastard Bar.  
    
      (Foto: Sveinung Eilertsen)

Bildet viser den 18 år gamle Geir Strand bak trommesettet i bandet Den Ellevte Finger, under Nattrocken på Brygga i Tromsø i 1983. Onsdag hedres Strand, som døde i desember, gjennom en minnekonsert på Bastard Bar.   Foto: Sveinung Eilertsen

15. desember døde trommeslageren Geir Strand brått, bare 54 år gammel. Onsdag kveld samles tidligere bandkamerater og andre venner på Bastard bar for en musikalsk markering til minne for ham.

– Dette bli en kveld i Geirs ånd, sier konsertens initiativtaker Arne Lund.

Spilte i mange sentrale Tromsø-band

Søt Hævn, Karlsøy Prestegaard, Bols, Kafka Prosess, Vinterhagen og Big Bad Wolf er blant de mange Tromsø-gruppene hvor Strand satt bak trommesettet.

– Karlsøy Prestegaard er blant bandene som skal spille onsdag, i tillegg til Ulf-Ivan, Bror Olsen fra Vinterhagen og diverse gjesteartister, sier Lund.

LES OGSÅ: Provoserte hele byen med «Nattrock»

Før, mellom og etter artistene går på scenen vil innspillinger Geir Strand spilte på rulle ut av høyttalerne på konsertstedet.

– Geirs tidligere bandkompiser Sveinung Eilertsen og Gisle Mathisen synes en minnekonsert var en god idé da jeg spurte dem, og Bastard bar sa øyeblikkelig ja da jeg spurte etter en ledig dato, sier Lund.

Arne Lund er initiativtakeren til Geir Strands minnekonsert onsdag.  
    
      (Foto: Privat)

Arne Lund er initiativtakeren til Geir Strands minnekonsert onsdag.   Foto: Privat

Stor innvirkning på punken

Arne Lund er selv mangeårig musiker og altmuligmann i Tromsøs rockmiljø. På 80-tallet jobbet Lund og Geir Strand på hver sine institusjoner i Musikk-Tromsø.

– Geir var lydmann på Brygga, mens jeg jobbet på Middagskjelleren. Jeg har arrangert mange konserter der Geir spilte opp gjennom årene, og vi var en del av det samme miljøet her i byen, sier Lund.

LES OGSÅ: Kultband platedebuterer 20 år etter de ble oppløst

Som trommeslager i flere av byens største band hadde Geir Strand stor innvirkning på punken, samt det senere musikkmiljøet i Tromsø, forklarer Lund.

– Som person var Geir en munter gutt, med god humor, som var veldig dedikert til musikk. Geir var en god venn og kollega for meg og mange andre, så denne onsdagskvelden blir forhåpentlig en verdig avslutning, sier Lund.

Publikum bestemmer selv hva de vil betale i inngangspenger onsdag kveld, og pengene går til Gatemagasinet Virkelig.