Tungtvann til Rakettnatt med jubileumskonsert: – Ja, vi kommer til Nordens baguette- og rødvinshovedstad!

Tungtvann-duoen spiller i Tromsø for første gang siden 2016.
RAKETTJUBILEUM: Jørgen Norden og Lars Sandness feirer 20-årsjubileet til Tungtvanns debutplate «Nord og ned» med konsert på Raketnatt til sommeren.  
    
      (Foto: Rune Bendiksen)

RAKETTJUBILEUM: Jørgen Norden og Lars Sandness feirer 20-årsjubileet til Tungtvanns debutplate «Nord og ned» med konsert på Raketnatt til sommeren.   Foto: Rune Bendiksen

I år det 20 år siden nordnorsk hip hop fikk sitt store gjennombrudd, gjennom Tungtvanns debutplate «Nord og ned». Rapper Jørgen Nordeng er klar på at jubileet måtte feires i nordnorges største by.

– Klart vi måtte spille i Tromsø også. Poppa Lars bor jo der oppe, og hadde vel neppe kunne vist seg ute på gatene det neste året om vi bare hadde spilt i byen med nordnorges beste fotballag, og ikke kommet til Nordens baguette og rødvinshovedstad. Vi gleder oss som unger, sier Nordeng.

Mange konsertminner fra Tromsø

Tungtvann skal dyppe tærne litt i vannet på Rock mot Rus i påska, og bruke resten av tiden fram mot august på å pusse og flikke på et skikkelig «heidundrende» jubileumsshow, ifølge Nordeng.

– Tromsø står for jævlig mange av mine høydepunkter som artist opp igjennom, om det var med Staalfrokost på Døgnvill, Tungtvann på Bylarm for 120 år siden, eller utallige gigs på legendariske Kaos. Sist runde med Tungtvann, sto The Edge-konserten fram som det definitive høydepunktet blant klubbkonsertene, mens Rakettnatt var en helt unik opplevelse, sier rapperen.

LES OGSÅ: Begraver Joddski: – Jeg har sagt alt som er å si

Vil «ta igjen» Sondre Justad

«Poppa» Lars Sandness, som til daglig jobber i eget studio på Tvibit, får litt kortere tur til Rakettnatt enn sin Oslo-bosatte kollega.

– Etter at Rakettnatt flyttet inn i Tvibit-bygget fro to år siden har Stian (Johansen – festivalsjef, journ.anm.) mast om en konsert i anledning 20-årsjubileet til «Nord og ned». Da Parkenfestivalen tok initiativ til det samme blir det «gamle sanger om igjen» og 20-årsfeiring på Rakettnatt til sommeren, sier Sandness.

Sandness har gode minner fra Tungtvann-konserten på Rakettnatt i 2020.

– Det var veldig gøy i 2016, og jeg føler på et press på å levere minst bra som sist gang på Rakettnatt. Vi får se om vi finner noen nye måter å spille låtene på, men det tviler jeg egentlig på. Nå skal vi først ta igjen Sondre Justad i antall Rakettnatt-konserter, humrer DJ-en.

LES OGSÅ: Musikalske lissepasninger over en lav sko

Ingen planer om ny musikk

– Skal dere ikke lage noen nye Tungtvann-låter, når du og Jørgen uansett skal møtes for å øve til årets konserter?

– Nei, egentlig ikke. Jeg føler ikke at Tungtvann har noe usagt. Hadde Jørgen holdt helt kjeft etter at vi la Tungtvann på hylla ville kanskje situasjonen ha vært annerledes. Men det har han jo på ingen måte, haha!

(For ordens skyld: Jørgen Nordeng er fast gjesteskribent for Feedback.)